Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC), dApp’lerin Gözdesi Oldu: Meta, Adobe, Dolce Gabbana ve Daha Fazlası

En popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme platformlarından biri olan Polygon (MATIC), 2022 yılının başından itibaren platform üzerindeki merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) 4 kat arttığını duyurdu.

Polygon 10 Ağustos tarihinde paylaştığı blog gönderisinde, dünyanın önde gelen Web3 platformu Alchemy’nin verilerine göre Polygon üzerinde oluşturulan merkeziyetsiz uygulama (dApp) sayısının yılbaşından beri 4 kat artarak 37.000 olduğunu bildirdi.

Blog gönderisinde, Polygon PoS (Proof of Stake) blockchain’i üzerinde çalışan aylık aktif geliştirici ekip sayısının mart ayında 8000 civarlarında seyrederken temmuz ayında 11.800’e kadar yükseldiği bildirildi.

Polygon ayrıca son zamanlarda birçok geliştiricinin projelerini yalnızca Polygon üzerinde inşa etmeyi tercih ettiğini ifade etti. Polygon, blockchain üzerinde çalışan ekiplerin %74‘ünün projelerinin yalnızca Polygon’a entegre olduğunu, kalan %26‘lık kesimin ise projelerini Polygon ve Ethereum blockchainlerine entegre çalıştırmayı tercih ettiğini ifade ediyor.

Şirket, Polygon’nun Alchemy entegrasyonu sonrasında blockchain üzerinde merkeziyetsiz finans uygulamalarının ve NFT’lerin (Non fungible token) popülaritesinin arttığını belirtti. Verilere göre, 142 milyondan fazla farklı kullanıcı adresi ve 5 milyar dolarlık varlıkla Polygon PoS zincirinde yaklaşık 1,6 milyar dolarlık işlem gerçekleşti.

Blogda yer alan bilgilere göre Polygon PoS; OpenSea, Aave ve Milyarder Mark Cuban tarafından kurulan Lazy.com da dahil olmak üzere birçok Web3 projesi için merkez görevi görürken Meta, Adobe, Stripe ve Dolce Gabbana gibi sektörünün devi şirketler, Web3 ağ geçidi konusunda Polygon’u tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!