Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisinden Heyecanlandıran Bitcoin Hamlesi

Yönetimi altında 10 trilyon dolardan fazla bulunduran BlackRock, ABD’li kurumsal müşterileri için özel bir Bitcoin fonu başlattı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock 11 Ağustos tarihinde resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, kurumsal müşterileri için bir Bitcoin fonu başlattığını duyurdu.

BlackRock yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşe rağmen, bazı kurumsal müşterilerimizden dijital varlıklardan nasıl yararlanabilecekleri ve uygun maliyetli şekilde nasıl erişebilecekleri konusunda büyük bir ilgi görüyoruz.

BlackRock paylaştığı blog yazısında Bitcoin hakkında “En büyük kripto paradır ve şu anda müşterilimiz birincil ilgi odağıdır. Bitcoin, stablecoinler hariç kripto para piyasasının %50’sine yakınına sahip durumdadır.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz hafta BlackRock, kurumsal müşterilerinin kripto paralara erişim sağlayabilmesi adına Coinbase Prime ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Bu anlaşmayla birlikte müşteriler, Coinbase’in Prime platformu, BlackRock’un elektronik risk sermayesi şirketi Aladdin’in kurumsal müşterilerine kripto para ticareti, saklama ve raporlama hizmeti verecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!