Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Krizi Güney Kore Hükümetini Harekete Geçirdi: Yeni Komisyon Kuruluyor

Terra (LUNA) ekosisteminde yaşanan kriz, Güney Kore hükümetini harekete geçirdi. Yetkililer, dijital varlık sektörünü denetleyebilmek için bu konuyla ilgili özel bir komite kurmayı planlıyor.

NewsPim tarafından aktarılan bilgilere göre Dijital Varlıklar Komitesi olarak adlandırılacak komitenin bu ay içinde kurulabileceği düşünülüyor.

Komitenin görevleri arasında, kripto para alım-satım platformlarının herhangi bir dijital varlığı listelerken hangi standartlara uyacağını belirlemek, sektördeki yatırımcıları koruyacak önlemler almak ve haksız alım-satım işlemlerinin önüne geçmek bulunuyor.

Güney Kore’deki kripto para yatırımcıları, piyasada özellikle son dönemlerde yaşanan düşüşün ardından, sektördeki yatırımcıları koruyacak adımlar atması için hükümete çağrıda bulunmaya başladı. Terra ekosisteminde yaşanan çöküş, hükümetin bu çağrıya verdiği yanıtı hızlandırdı.

UST ve LUNA fiyatlarında yaşanan düşüşün, Güney Koreli yaklaşık 280 bin yatırımcıyı olumsuz şekilde etkilediği tahmin ediliyor.

Güney Kore’deki kripto para sektörü günümüzde aralarında Maliye Bakanlığı, Bilim ve Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı, Finansal Hizmetler Komisyonu dahil olmak üzere birbirinden farklı birkaç kuruluş tarafından denetleniyor. Geçen hafta Ulusal Meclis’te düzenlenen bir seminerde de bu denetimin sıkılaştırılması için talepte bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!