Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

26 Kişilik Ekipten ABD’li Vekillere Kripto Karşıtı Çağrı: Google, Harvard, Microsoft

Son dönemde git gide popülerliği artan kripto paraları yok etmek isteyen bir grup teknoloji uzmanı ABD’li milletvekillerine çağrıda bulundu.

Financial Times’in 1 Haziran tarihli haberine göre, eski Microsoft mühendisi Miguel de Icaza, Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi Bruce Schneier ve Google çalışanı Kelsey Hightower, ABD’li milletvekillerine kripto paraları ve blockchain teknolojisini ağır bir şekilde eleştiren bir mektup gönderdi. Mektubu imzalayanlar arasında 26 tane önde gelen teknoloji uzmanı yer alıyor.

Kripto karşıtı uzmanların, dijital varlıkların güvenliği ve güvenirliği hakkında uyarılarda bulunduğu ve artan kripto destekçilerine karşı gelmek için daha organize bir topluluk olmayı amaçladıkları belirtiliyor.

Öğretim görevlisi Schneier konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Blockchain savunucularının iddiaları doğru değil. Merkeziyetsiz değil, güvensiz. Şifrenizi unuttuğunuzda bütün birikimlerinizin gittiği bir sistem güvenli değildir.

ifadelerine yer verdi.

“Riski yüksek ve kusurlu dijital finans araçlarının düzenleyici bir bölge oluşturulması için dijital varlık sektörünü finanse eden kişilere direnmeye çalışıyoruz.” açıklamalarında bulunulan mektupta, kripto ve blockchain teknolojisinin gerçek bir amaca hizmet etmediğinden bahsediliyor.

De Icaza, blockchain sistemi için hesaplama gücünün 100 dolarlık bir bilgisayarla merkezi bir şekilde yapılabilecek şeylerle aynı seviyede olduğunu düşündüğünü belirtti. 

TerraUSD’nin çöküşüyle finansal istikrar riskleri hakkındaki endişelerin arttığı söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!