Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenSea’nin Eski Çalışanı, ABD’de Bilgi Suistimali ile Suçlanıyor

Kripto para ekosisteminin en popüler NFT platformlarından OpenSea’nin eski yöneticilerinden biri, Eylül 2021’de yaşanan skandalın ardından bilgi suistimali ile suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı, bugün OpenSea’nin eski yöneticilerinden Nate Chastain ile ilgili bir basın duyurusu yayımladı.

Duyuruda yer alan bilgilere göre Chastain, hem OpenSea’nin ana sayfasında hangi NFT’lerin listeleneceğini önceden biliyor ve bu bilgiyi kişisel çıkarı için suistimal ediyor, hem de kara para aklama gibi daha farklı suçlar işliyordu. Chastain hakkında gündeme gelen dolandırıcılık ve bilgi suistimali suçlarının her biri, 20 yıla kadar varan hapis cezası ile sonuçlanabiliyor.

Chastain, OpenSea’de çalıştığı süre içerisinde platformun ana sayfasında yer alan NFT’leri değiştiriyor, sahip olduğu NFT’leri kendi aldığı fiyattan iki-beş kat daha yüksek bir fiyattan satıyordu. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Chastain bu işlemleri yaparken anonim cüzdanlar ve yine anonim hesaplar kullanarak kimliğini gizledi.

Nate Chastain’in OpenSea platformunda yaptığı bu işlemler Eylül 2021 tarihinde gün yüzüne çıkmış; Chastain bu olayın ardından OpenSea’deki görevinden ayrılmıştı. 31 yaşındaki Chastain daha sonra Oval adlı yeni bir NFT projesinin üstünde çalışmaya başladı. Adalet Bakanlığının açıklamasına göre kendisi bugün New York’ta tutuklandı ve Güney New York Bölge Mahkemesinin karşısına çıkacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!