Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük 5 Kripto Para Borsası Terra Krizinin Tekrarını Önlemek İçin Danışma Organı Kuruyor

Güney Kore’nin önde gelen en büyük 5 kripto para borsası Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşünün tekrarını önlemek için ortak standartların uygulanacağı bir danışma organı başlatacak.

Yerel haber ajansı YNA‘nın 13 Haziran tarihli haberine göre yerel kripto para borsaları Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax, bugün Ulusal Mecliste gerçekleşen bir toplantıda dijital varlık piyasasında güvenin yeniden kazanılması ve yatırımcıların korunması için kendilerini geliştirme planlarını açıkladı.

Buna göre borsalar, bağımsız olarak listeleme ile ilgili standartları hazırlayıp iyileştirmek ve acil durumlar için bir iletişim kanalı olarak kullanmak üzere ortak bir danışma organı başlatmaya karar verdi.

İlgili beş borsa ve çalışma grubunun CEO’larının katılacağı danışma organı, işlem desteği, piyasa izleme ve uyumluluk takibi dahil olmak üzere 3 alana ayrılacak.

Borsalar, ortak danışma organı ile birlikte eylül ayından itibaren kripto para birimleri için uyarı sistemi ve delist standartları hazırlayacak ayrıca yatırımcılara teknik inceleme ve değerlendirme raporları ile kripto para birimleri hakkında bilgi sağlayacak.

Ortaklaşa hazırlanan kriz müdahale planını uygulayarak, Luna çöküşü gibi bir kriz anında yatırma ve çekme işlemlerine izin verilip verilmeyeceğine ve delist tarihine birlikte karar verecek olan danışma organı, böylece olası bir krize 24 saat içerisinde hızlı bir şekilde müdahale edebileceklerini düşünüyor. Ayrıca getirilecek uyarı sistemi ile fiyattaki hızlı dalgalanmalar nedeniyle piyasa düzenine zarar verme riskinin yüksek olduğuna karar verilirse ortak bir standarda dayalı bir yatırımcı uyarısı yayınlanacak.

Danışma organı bunlara ek olarak ekim ayında listeleme taraması için ülke genelindeki tüm borsalar tarafından dikkate alınması gereken minimum ortak değerlendirme öğeleri etrafında yönergeler hazırlayacak ve kripto para biriminin risklerini periyodik olarak değerlendirmek için bir politika sunacak.

Borsalar, yatırımcılarını korumak amacıyla sunacağı teknik inceleme ve değerlendirme raporları ile yatırım risklerine rehberlik edecek. Buna göre temmuz ayından itibaren kripto paralar ile ilgili reklamlarda yatırım uyarılarına yer verilecek ve büyük yatırımcılara ilgili duyurular yapılacak.

Ayrıca ülke genelindeki yeni yatırımcıların ise borsalarda yatırım yapabilmesi için gelecek yılın ocak ayından itibaren ilgili eğitim videosunu tamamlamalarının gerekeceği söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!