Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRT Genel Müdürü: Metaverse İçin Çalışmalara Başladık

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, UNİQ İstanbul tarafından düzenlenen “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu”nda metaverse hakkında konuşma yaptı.

Türkiye’nin sürdürdüğü politikalar sayesinde dijital dönüşüm ve teknoloji alanında büyük bir ivme kazandığını belirten Sobacı, Türkiye’nin Küresel İnvoasyon Endeks’inde 41. sıraya yükselerek ilk 50 arasında yer aldığını söyledi.

TRT Metaverse’de kanal değiştirmenin yerini mekan değiştirmenin alacağı, en sevilen sanatçılarla yan yana olunacağı, haberin kaynağı ile direkt iletişime geçilebilecek bir dünyaya adım atılacağını belirten Sobacı:

Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına hep birlikte şahitlik ediyor olacağız, yani TRT Metaverse’nin doğuşuna. Görülen o ki, bireyleri, toplumları, devletleri, politikaları ve bütün bir dünyayı kasıp kavuran bu değişim ve dönüşüm silsilesinde başrolü önümüzdeki dönemde web 3.0 ve blockchain üzerine inşa edilen metaverse alacaktır. Üç boyutlu ve uçtan uca tasarımsal-deneyimsel yapısıyla bir nevi internetin halefi olacak metaverse; insanların, nesnelerin, hayallerin dijital temsilciler aracılığıyla yaşayacağı yer olarak tanımlanıyor. Metaverse’in 2030’a kadar 13 trilyon dolarlık bir pazara ulaşması, 2080’e kadar ise dünyadaki en büyük teknoloji pazarı haline gelmesi ve dünyanın yayın, yapım, eğitim, çalışma modellerini kökten dönüştürmesi öngörülüyor. TRT’nin metaverse’de ön sıralardaki yerini alması ve bu mecrada en güçlü yayın kuruluşlarından biri olması amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen metaverse dizayn ve teknoloji şirketleriyle iş birliği gerçekleştirerek tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başladık.

ifadelerine yer verdi.

Aynı forumda konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Metavese’ün inşa edilme sürecinde Türkiye’nin de tüm imkanlarıyla yer alması gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!