Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İletişim Başkanı Altun’dan Metaverse Açıklamaları

İstanbul’da gerçekleşen TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, metaverse hakkında açıklamalarla bulundu.

TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu’nda açıklamalarla bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

Hiç kuşkusuz, metaverse; bireyler, devletler ve küresel toplum için yeni bir dünya tasavvuru sunuyor ancak her teknolojik gelişmede olduğu gibi metaverse mecrasının da fırsatlarını ve tehditlerini göz önünde bulundurmak zorundayız. ‘Metaverse’nin getirdiği fırsatları değerlendirmek, tehditlere karşı çıkmak için bu gelişmelerin içinde olmak, onları doğru okumak hayati önemlidir.

ifadelerine yer verdi.

Son dönemde tüm dünya ile birlikte Türkiye’de git gide popülerlik kazanan metaverse’ün piyasadaki pazar payının ileride çok büyük olacağı düşünülüyor.

Türkiye’nin tüm imkanlarıyla metaverse’ün inşa edilme sürecinde parçası olması gerektiğine inandığını belirten Altun:

Metaverse eğer bir simülasyon evreni ise o takdirde gerçek ve imge arasında bir sınırdan söz edebilecek miyiz? Gerçeğin ortadan kalkmasından mı söz edeceğiz? İnsan beynini sanal dünyaya bağlama fikri, ilk etapta eğlence, konfor ve maddi kazanç uğruna sorun edilmiyor olabilir. Ancak bunun ‘dijital sömürgecilik’, ‘dijital kuşatma’, ‘dijital faşizm’ dahil mevcut birçok sorunu büyüteceği yadsınamaz bir gerçektir. Simülasyon endüstrisinin büyümesiyle artan tüm bu endişelerimize, bu dönüşümü tasarlama iddiasında olan büyük teknoloji şirketlerinin kendilerini artık birer yayıncı olarak konumlandırması da eklenebilir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de dijitalleşme ve teknolojinin sunduğu imkanlar kadar oluşturduğu tehdit ve tehlikelere karşı da hazırlıklı ve teyakkuzda olmamız gerekiyor.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Altun: “Başkanlığımız, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, ‘metaverse’nin insanlığa fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!