Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkez Bankası: Kripto Paraların Büyüme Hızına Düzenlemeler de Yetişmeli

Kanada Merkez Bankası’ndan (Bank of Canada) üst düzey bir yetkili, kripto varlıklara sahip Kanadalıların sayısının hızla arttığını ve sektörü düzenleme çabalarının buna ayak uydurmaya başlaması gerektiğini söyledi.

Kanada Merkez Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı Carolyn Rogers, 9 Haziran Perşembe günü Reuters‘a verdiği demeçte kripto para piyasasının son derece hızlı büyüdüğünü söyledi ve daha fazla büyümeden önce düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Bu, hala küçük bir alan. Ancak gerçekten hızlı büyüyor, düzenlemeler konusunda ise bir o kadar eksik durumda. Daha fazla büyümeden düzenlemeleri sürece dahil etmek istiyoruz.

Rogers, kazanç elde etmek için kripto varlıklarda bir fırsat gören insanların riskleri anlayamamalarından endişe duyduklarını dile getirdi.

İnsanlar hızlı kazançlar için fiyatı yükselen herhangi bir varlıkta olduğu gibi kriptoda da bir fırsat görüyorlar. Bizim endişemiz, riskleri anlayamamaları. Bunun düzenlenmiş bir alan olmadığını bile anlamayabilirler.

Rogers ayrıca endüstrinin düzenlenmesi gerektiğini ancak zor olanın bunun nasıl yapılacağını çözmek olduğunu söyledi.

Kripto varlıklar, biraz bankacılık varlıkları biraz da sermaye piyasaları gibi. Düzenleme konusundaki zorluklardan biri, mevcut rejime nasıl uyduklarını ya da eğer uymuyorlarsa rejime uyacak şekilde nasıl ayarlayacağımızı bulmaktır.

Kanada Merkez Bankası bu hafta yayınladığı bir raporda, 2020 yılının başlarında 200 milyar dolar olan küresel kripto para piyasasının değerinin 2021 zirvesinde 3 trilyon dolara ulaştığına yer verdi. Rapora göre Bitcoin (BTC) sahibi Kanadalıların toplam nüfusa oranı 2020 yılında %5‘ken 2021 yılında ikiye katlanarak %13‘e yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!