Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Mark Cuban’ın Başı Voyager Yüzünden Dallas Maverick Hayranlarıyla Dertte

Ünlü milyarder Mark Cuban, iflas etmiş Voyager Digital hakkında geçmiş dönemde verdiği kararlar ve yaptığı açıklamalar yüzünden Güney Florida’daki ABD Bölge Mahkemesince davalık duruma düştü.

Son dönemlerde kripto para piyasalarındaki spekülasyon yaratan açıklamalıyla ön plana çıkan milyarder Mark Cuban, iddialara göre Voyager Digital’in “ponzi şeması” sistemine hayranlarını dahil ettiği için hakkında dava açıldı. Davanın bir diğer alt başlığının ise Voyager Digital’in iflasından sonra büyük değer kayıpları yaşayan VGX token hakkında olduğu biliniyor.

2021 yılında Mark Cuban’ın sahip olduğu basketbol takımı Dallas Maverick, Voyager Digital ile 5 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın ardından platform, Dallas Maverick taraftarlarına “gelişmekte olan kripto pazarına dahil olmanın ucuz ve kolay bir yolu” olarak tanıtılmıştı. Fakat anlaşmanın üzerinden 1 yıl geçmeden krito para piyasasındaki çöküşlerden ciddi şekilde etkilenen Voyager, iflasını duyurmuştu.

Hoşnutsuz Dallas Maverick hayranları ve Voyager Digital yatırımcıları tarafından Cuban’a açılan davanın temelinde “deneyimsiz gençlerin hayat birikimlerini bir ponzi şemasına yatırmalarını teşvik ettiği” gerekçesi yer alıyor. Yıllardır piyasada işlem yapan ve Wall Street kıdemlisi olarak tanınan Cuban’a güvenip yatırımlarını Voyager ve VGX üzerine yönlendiren yatırımcıların suistimal edildiği, dava açan tarafın iddiaları arasında yer alıyor.

Buna ek olarak Cuban ve Voyager Digital’e karşı başlatılan davanın içeriğinde, haksız pazar avantajı elde etmek için platformun “ücretsiz” ve diğer platformlardan daha ucuz olarak defalarca yanlış tanıtıldığı iddia ediliyor. Mahkeme tarafından sunulan belgede aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Voyager davacıları, Voyager Capital’ın komisyonları ve işlem ücretleri açıkça ortada olan Coinbase, Kraken ve Binance gibi rakiplerine karşılık haksız bir avantaj elde etmek için yanıltıcı bir tanıtımla “%100 komisyonsuz” kripto para alım satım hizmeti sunduklarını iddia etmektedir. Bununla birlikte verilere bakıldığında Voyager Capital’in yapılan alım satımlardan bariz bir şekilde işlem ücreti aldığı ortaya konmuştur.

Voyager Digital gösterdiği tüm çabalara ve borç başvurularına rağmen kaçınılmaz sonucu değiştiremeyecek gibi görünüyor. Mağdur olan yatırımcıların bu noktada ki tek umudu mahkemeden lehlerine bir sonuç çıkması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!