Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche (AVAX), Türk Bankalarının Hedefinde

Türk bankacılık sektörünün devlerinden Akbank ve Yapı Kredi sektörün en hızlı blockchainlerinden biri olan Avalanche ile farklı iş birlikleri duyurdu.

Türk bankacılık sektörü, blockchain teknolojileri yatırım fonları ve metaverse yatırım fonları gibi kripto para ve Web 3 dünyasına yönelik atılımlara hız kesmeden devam ederken 10 Ağustos tarihinde Akbank ve Yapı Kredi peş peşe Avalanche ile farklı iş birliklerini duyurdu.

Akbank 10 Ağustos tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, Akbank Onarıcı Finans temalı bir yazılım yarışması olan, Akbank ReFi (Renewable Finance) Hackathon’u duyurdu. Henüz hackathon’un detaylarına dair bilgi paylaşmayan Akbank’ın bu haberi sosyal medyada Avlanche yatırımcıları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yapı Kredi ise yine 10 Ağustos tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Avalanche iş birliğiyle Blockchain teknolojileri üzerine ürün ve hizmet geliştiren girişimlere destek sağlayacağı Yapı Kredi Fast FRWRD programını duyurdu. Yapı Kredi programa dair detaylı bilgiler için takipte kalınması gerektiğini bildirdi.

Açıklanan iş birlikleri ile beraber AVAX 4 saatlik periyotta %7,61 seviyelerinde yükseliş gösterdi. AVAX yazım esnasında 29,46 dolardan işlem görürken son 24 saatte %4,73 değer kazandı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!