Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Staking Hizmetleri SEC’in Merceği Altında

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından staking programlarının incelendiğini belirtti.

Coinbase 2022 yılının ikinci üç aylık finansal raporlarında regülasyonlar ile ilgili gelişmeleri aktardıkları kısımdaSECnin, staking programlarını soruşturduğunu bildirdi. Şirket yapılan açıklamada operasyonlar, listeleme süreçleri ve müşteri programları gibi birçok alanda soruşturma celpleri ve araştırma talebi aldığını belirtti. Coinbase, soruşturma celplerinin staking ürünleri ve stablecoinler üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

Coinbase’in yayınladığı 2022 yılının ikinci çeyrek finansal raporlarına göre, şirketin staking hizmetlerinden elde ettiği gelir, net gelirin %8,5’ini oluşturdu.

Şirket Mayıs ayında SEC tarafından şirketin listelemeleri ve listeleme süreci hakkında gönüllü bir bilgi talebi gönderildiğini, bunun henüz resmi bir soruşturma olup olmayacağını bilmediklerini belirtti. Ayrıca regülatörler tarafından sürekli olarak operasyonlar hakkında gayri resmi sorular aldıklarını ancak bu durumdan memnun olduklarını zira iletişim halinde olmanın sorunları çözmeye yardımcı olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!