Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WazirX CEO’su, Binance CEO’su CZ’ye Yanıt Verdi

Hindistanlı kripto para borsası WazirX’in kurucusu Nischal Shetty, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun iddialarına yanıt verdi.

Binance CEO’su CZ, geçen hafta baskına uğrayan WazirX ile ilgili cumartesi günü bir açıklama yapıp, WazirX’in kullandığı sistemlerin “Binance’in yönetiminde olmadığını” söyledi.

WazirX’in kurucularından Shetty ise CoinDesk’e verdiği demeçlerde CZ’nin bazı iddialarını yalanladı. Shetty’nin açıklamalarına göre WazirX’in bağlı olduğu Zettai adlı şirket, WazirX’i tamamen Binance’e sattı:

“(WazirX’in) teknolojisi, ürünü, alan adı, markası, her şeyi, Zettai tarafından Binance’e satıldı.”

Shetty’nin söylemlerine göre WazirX, Hint rupisi paritesiyle açılmış kripto para pazarlarını Binance’ten aldığı lisans sayesinde yönetiyor:

“(Zettai’nin Hindistan’daki kolu olan) Zanmai Labs, Hint rupisi pazarını işletebilmek için Binance’ten lisans aldı. Binance madem WazirX’in teknolojisine sahip değil, bu lisansı nasıl verdi? Bu lisansın verildiğini nasıl mı kanıtlarım? Hindistan’da ne zaman bir yetkili bizimle iletişime geçse, onlara platformdaki para yatırma/çekme işlemlerini nasıl yönettiğimizi anlatırken bu lisansı gösteriyoruz. Binance’ten aldığımız lisansı gösteriyoruz.”

WazirX’in tam olarak kime ait olduğu sorusunun birkaç aydır net bir yanıtı yok. Shetty’nin açıklamalarına göre WazirX ekibi, bu soruya yanıt bulabilmek için Binance ekibiyle “birkaç aydır görüşme” halinde.

Shetty, bu belirsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini düşünüyor ve şunları söylüyor:

“WazirX’in tek bir partiye ait olduğu konusuna kesinlikle açıklık getirmemiz gerekiyor. WazirX’in sahibi ya tamamen biziz, ya da tamamen onlar. İş ortaklığı kurmak uzun vadede işe yaramayacak. Tüm bu yaşananlar gösterdi ki pazarlama faaliyetlerinin Hindistan’daki bir şirket tarafından yürütüldüğü, kripto para cüzdanının ise Binance’e ait olduğu türden bir iş ortaklığı kurmak işe yaramıyor. İstediğimiz şey basit: Ya hepsini alın, ya da hepsini bize verin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!