Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Traderları İçin Olmazsa Olmaz 7 Platform ve Uygulama!

Kripto para trading’i şimdiden çoğu borsa seçeneğinin önüne geçti bile. Çoğu kişi için kripto para trading’i şu an dünyadaki en zor oyun. Yine de, yeni kripto milyoneri olup kapının önüne Lamborghini’yi çekmek çoğu kişi için reddedilemeyecek kadar cezbedici bir teklif.

Kripto para birimlerinin sunduğu kazançlılık oranı, sahip oldukları volatilitenin bir nebze olsun önüne geçiyor. Gün içerisindeki fiyat oranları, klasik borsalara nispeten, inanılmaz değişimlere maruz kalabiliyor.

Bu şekilde bir tepkisellik de kripto trader’larının, diğer geleneksel borsalardaki rakiplerine göre çok daha hızlı olmasını gerektiriyor. Kripto sektöründekiler inanılmaz boyutlardaki bilgi akışını geçip, kontrol edilemeyen ve düzenlenmemiş piyasa içerisinde nasıl doğru tahmin yapmaları gerektiğini öğrenmek zorunda.

Umuyoruz ki bu yazımızdaki araçlardan bir kaçı size de yardımcı olur ve bu sınavı geçmenizi sağlar.

BitcoinTalk

Bu dünyanın en büyük kripto para forumu olarak biliniyor. Forum orijinal olarak 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kuruldu. BitcoinTalk şu an için kripto para hakkındaki bilgiler açısından en zengin kaynak. İngilizce konusunu da dert etmenize gerek yok çünkü Forum içerisinde neredeyse her ülkeye ait farklı bir konu başlığı mevcut.

Blockchan, akıllı kontratlar, alt koinler, madencilik gibi konu başlıkları ay bazında dünya çapında 20 milyondan fazla insan tarafından görüntülenip bilgi akışı sağlanıyor. Her bir yeni ICO projesinin kendine özel başlığı var ve bu başlıklarda ilgili duyurularını yapıp topluluktan geri dönüt alabiliyorlar.

Coinmarketcap

Coinmarketcap şu an için piyasadaki veriler konusunda temel bilgi kaynağı olarak görülüyor. Platform üzerinde bulunan kullanışlı araçlar sayesinde sadece bir kaç tıklama ile belirli bir token veya koin hakkında neredeyse istediğiniz bütün bilgilere ulaşabiliyorsunuz. O projenin finansal verilerine, koin’i destekleyen borsalara hatta projenin sosyal medya adreslerine ve resmi internet sayfasına bile ulaşabiliyorsunuz.

Site teknik olarak dört bloğa ayrılmış durumda:

  • ”Market Cap” kısmı koin’lerden, token’lardan ve onların ortalama değerlerinden sorumlu.
  • ”Trade Volume” kısmı belirli bir kripto para biriminin desteklendiği her kripto para borsasındaki 24 saatlik trading ortalaması alınarak hesaplanan hacim miktarını belirtiyor.
  • ”Trending” kısmında ise en çok değer kazanan ve en çok değer kaybeden kripto para birimlerini görüntülemenin yanı sıra, listeye yeni eklenen kripto para birimlerini de görebiliyorsunuz.
  • ”Tools” isimli bölümde ise para birimi dönüştürücü gibi ek bir kaç kullanışlı uygulama bulunuyor.

Kısa bir zaman önce Coinmarketcap BTC, BCH, ETH ve LTC satın alımı için  Changelly borsasıyla yeni bir ortaklık imzalamıştı.

Buna ek olarak CoinmMarketCap’ın bütün bu fiyatları ve oranları nasıl hesapladığını merak eden okuyucularımız 21 Mayıs tarihindeki haberimize buradan göz atabilirler.

Cryptocompare

CryptoCompare blockchain teknolojisi ve kripto para birimleriyle ilgili her şey için en eski ve en güvenilir kaynaklardan birisi. Bu site tek bir tane kullanışlı yerde bütün trading bilgisini topluyor ve buna ek olarak içerisinde bir kaç ekstra alan da bulunduruyor: koin’ler, borsalar, madencilik, cüzdanlar, casino, forum ve portföy. Traderlar için bu sitedeki en ilginç fonksiyonların başında bütün koinlerin ve tokenların detaylı bir tanım ile sıralanması yer alıyor.

CoinMarketCap yerine Crytocompare kullanan kişiler çoğunlukla arbitrajdan kazanç elde etmeyi planlayan kişiler oluyor.

BlockFolio

Blockfolio kendi kripto para portföyünüzü görüntülemeniz için üretilmiş başka bir mobil uygulama. Kullanımı ise gayet basit: hangi koinlere yatırım yaptığınızı yatırım miktarınız ile birlikte sisteme girin ve uygulama sizin portföyünüzün değerini hesaplasın. Buna ek olarak gerçek zamanlı versiyonda oran değişimini de takip edebiliyorsunuz.

CoinView

Bazı platformların yapabildikleri ise dudak uçuklatıcı cinsten. Japon medya devi CoinJinja kendi mobil uygulaması olan CoinView’i piyasaya sürdü. Bu uygulama TradingView’in yaptığı gibi teknik analiz yapamıyor ama bu uygulama için teknik analiz pek de gerekli değil. CoinView’in temel avantajı bilgi bölümleri, ünlü kişilerin alıntıları, haberler ve sinyaller.

CoinView içerisinde aşağı yukarı şunları barındırıyor: haber siteler, borsa uygulamaları, portföy yöneticileri, cüzdanlar, sohbet kanalları, ICO takipçileri ve widget’lar.

CoinView’in kullanıcı ara yüzünün sağ kısmındaki resmi API’lerini kullanarak borsalar üzerinde trade bile yapabilirsiniz. Şu an için bunu destekleyen borsalar arasında Binance, BigONE, Bittrex, bitFlyer, Coincheck ve Zaif bulunuyor. Uygulama yaptığı son güncellemede otomatik bir trading botu da ekledi. Bunun amacı ise Fcoin gibi ”İşlem-Ücreti Odaklı” borsaları ile uyumlu olması.

Uygulamanın herhangi bir kullanım kısıtı yok ve hem iOS hem de Android kullanıcılar için İngilizce, Japonca, Korece ve Çince dil seçeneği mevcut.

Coinmarketcal & CoinSpectator

Bu iki sitenin kaynak gösterme ve haber yapma konusundaki titizliği, trader’ları çekecek temel unsurlardan ama tabii ki bunun için uzun bir süre gerekmekte. Bu iki özel platform direkt olarak titizlik sorunu için kurulmuş gibi gözüküyor.

CoinMarketCal çok basit bir platform ama platformun en önemli özelliği kullanımı çok basit ara yüze sahip etkinlik takvimi. Farklı farklı çok fazla kategori bulunan sitede, airdrop, Soru Cevap, Duyuru, Koin Yakma, Topluluk Etkinliği, Konferans, Borsa haberleri, Fork / Değişim, Ortaklık, Piyasaya Çıkma, Yol Haritası, Whitepaper gibi bir çok seçenekten birisini seçip sadece onunla ilgili haberleri görüp, istediğiniz kategori için yeni bir haber veya gelişme olduğunda size haber vermesini isteyebiliyorsunuz.

CoinSpectator ise çok gelişmiş bir haber sitesi olarak açıklanabilir. Sitede forumlardan, haber sitelerinden, kanaat önderlerinin bloglarından veya özel konuşmalardan çok fazla haber akışı sağlanıyor. Buna ek olarak istenilen habere oy verip, geçersiz ve yalan haberlerin haber akışından kalkmasını sağlayabiliyorsunuz.

ICORating & ICOStats

Piyasadaki yeni ICO tekliflerinin sayısı her geçen gün artmakta olduğu için, ICO piyasasında günlük takip gerçekten zor bir hale geldi. ICORating ve ICOStats gibi özel ICO takip platformları bu teklifler arasından belirli oranları seçip bunların verilerini izleyerek bu konuda yardımcı olmayı amaçlıyor

ICORating sitesinde onaylı projelerin arasından bazıları seçiliyor ve projeye ait kısa bir açıklamanın yanı sıra site linki, uzman özetleri gibi bilgiler veriliyor. Buna ek olarak sitede en az riskli projeler gibi bir segment de var ki bu çoğu kullanıcının işine yarayabilir. ICOStats ise finansal göstergeleri bir araya getirip sunuyor. Bunların arasında elde edilen fon miktarı, yatırım getirisi, projenin başlangıç birim fiyatı  ve şimdiki fiyatı gibi bilgiler yer almakta.

Umuyoruz ki bu haberde sıraladığımız araçlar ve siteler trader’lara bir nebze olsun yardımcı olabilir ve kararlarını hızlı ve doğru almalarını sağlayabilir. Ama unutmamak gerekiyor ki hiçbir hizmet veya site sizin piyasayı koklama konusundaki tecrübenizin yerini alamayacaktır. Tarihte bir çok defa olumlu gibi gözüken haberlerin bir düşüşe yol açtığını ve çok fazla şey vaat edip, çok fazla yatırım alan projelerin de yönetimsel sıkıntılar veya hacker saldırıları yüzünden çöktüğünü de gözlemledik.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment