Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger 2017 Yılında 1 Milyon Kripto Donanım Cüzdanı Sattı – Samsung ve Google Gibi Yatırımcıları Çekti

Önde gelen kripto donanım cüzdanı üreticilerinden ve geliştiricilerinden olan Ledger, 2017 yılında 1 milyondan fazla donanım satıp 29 milyon dolarlık bir kâr elde ettiğini açıkladı.

Ledger başkanı Pascal Gauthier, Forbes ile yaptığı bir röportajda işlem yapabilecekleri güvenli platform eksikliğinin kullanıcıları Ledger ve genel olarak donanımsal cüzdanlara yönelttiğini ve buna bağlı olarak kâr oranında da artış yaşandığını ifade etti.

Gauthier şunları ifade etti:

”Blockchain’in kendisi güvenli ancak blockchain üzerinde imza atma işlemi bir kusur. Eğer özel anahtarı kaybederseniz, sizin varlıklarınızı gözeten bir banka veya bunları geri alabileceğiniz herhangi bir yöntem yok.”

Başka Bir Multi Milyon Dolarlık Fonlama Kapıda

2018 yılının başlarında Ledger, milyarder teknoloji yatırımcısı Tim Draper ve firması Draper Venture Network’ün de fonladığı bir girişimde 75 milyon dolar toplamıştı. B serisi fonlamada Ledger, daha önce yaptığı ve 7 milyon yatırımla sonuçlanan A serisi fonlamadan ciddi bir destek sağlamıştı.

Ledger geçen sene ciddi oranda kazanç elde ettikten sonra gözünü bu yıl yapacağı başka bir multi milyon dolarlık fonlamaya çevirdi. Forbes’in aktardıklarına göre, aralarında Samsung, Siemens ve Google‘ın girişim departmanlarının da bulunduğu bir çok büyük firma, Ledger’a yatırım yapma konusundaki ilgilerini açığa vurmuşlar.

Daha önce yapılan B serisi fonlamada Ledger genel olarak Ledger alt yapısını geliştirmeye ve bireysel traderlar ile bireysel yatırımcılara odaklı ürünler üretmeye odaklanmıştı. Gauthier’in söylediğine göre şirket gelecekte, temel olarak Coinbase Custody‘nin piyasaya çıkmasından dolayı kripto para sektörüne girmeleri çok yakın olarak görülen  daha büyük ölçekli kurumsal yatırımcılar için ürün üretmeye odaklanacak.

Şu an için, elinde Bitcoin bulunduran büyük çaplı yatırımcıların büyük bir çoğunluğu, fonlarını depolamak için Xapo ve Coinbase gibi hizmetleri kullanıyorlar. Ancak yatırımcıların devasa oranda Bitcoin depolayabilmeleri için öncelikle bu depo hizmetinin yaratıcılarına güvenmeleri gerekiyor.

Uzun vadede Ledger’ın vizyonu, elinde bitcoin, ether ve diğer tokenlardan bulunduran büyük çaplı yatırımcıların, üçüncü bir tarafa güvenmek zorunda olmadan kripto para birimlerini depolayabilecekleri bir eko sistem oluşturmak.

Gauthier müşterilerin Ledger’ın Fransa‘da bulunan ofisinin önünde sadece Ledger Vault satın almak için ”kuyruk oluşturduğunu” vurgulayıp şunları ifade etti:

”Kurumlar için Ledger Nano S çözümüne ihtiyacınız var, ürünler büyük ve küçük yatırımcılara göre farklı farklı üretilmekte.”

Donanım Cüzdanlarına Olan Talep Artış Olumlu Bir Gösterge

2018 yılında kripto para sektörü ciddi 4 hackleme saldırısı yaşamıştı. Bunlar Coincheck, Bithumb, Coinrail ve Japonya ile Güney Kore’deki büyük kripto para borsalarına yapılan saldırılar olarak sıralanabilir.

Coincheck 500 milyon dolarlık bir kayıp yaşarken bunun temel nedeni şirketin NEM bazındaki bütün fonlarını çevrim içi bir cüzdanda depolamasından ortaya çıkmıştı.

Kripto para birimlerinin merkeziyetsiz eşler arası sisteminin temel amacı, ortadan güven unsurunu kaldırıp herhangi bir kişinin herhangi bir kişiye halka açık blockchain ağı aracılığıyla fon yollayabilmesini sağlamak. Ledger Nano S ve Ledger Vault gibi donanım cüzdanlarına olan talebin artması kripto para yatırımcıları ve kullanıcıları arasında güvenlik hakkında artan bir duyarlılık oluştuğunu ortaya koyuyor. Bu da hacklenme olaylarını azalması ve kripto para sektörünün daha az zarar görmesi demek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment