Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın Coinbase’i Olarak Bilinen CoinSquare, Japonya’da Kripto Para Borsası Açacak

Kanada‘nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinsquare, Japonya içerisinde yeni bir kripto para borsası açma planına bakılırsa, dümeni Asya’ya doğru çevirmiş durumda. DLTa21 isimli blockchain yatırım bankası ile ortaklaşa yapılacak olan bu girişim, aslında şaşırtıcı olarak nitelendirilebilir. Dünyanın en büyük siber hırsızlıklarına konu olan Japonya, böyle olayların tekrar yaşanmaması için kripto para borsaları hakkındaki şartları oldukça zorlaştırması ile tanınan bir ülke.

Kanada’nın Coinbase‘i olarak da bilinen Coinsquare, Salı günü yaptığı bir açıklamada Japonya’nın finansal düzenleyicisine, DLa21X marka adı altında kripto para borsası olarak başvuru yaptığını açıkladı. Açıklamada başvurunun  hala değerlendirme aşamasında olduğu vurgulandı.

Coinsquare bu yeni ortaklığın ”Trading, yasalara uyum ve blockchain / dağıtık cüzdan teknolojileri konusunda, DLTa21’in Japon ve Kanada menşeli uzman ekiplerini” bir araya getirmesinden dolayı, girişimin herhangi bir olumsuzluk olmadan kabul edileceği konusunda kendilerinden emin olduklarını iletti.

Coinsquare kripto para ticaretinden yıllık olarak 5 milyar dolarlık işlem hacmine ve 100.000’in üzerinde müşteriye sahip. Firma bu yılın başlarında yaptığı bir fon toplama girişiminde 23.6 milyon dolar elde etmişti ve Eylül ayında deniz aşırı büyümesine yardım etmesi için 120 milyon dolarlık bir halka arz planlamakta.

Kazançlı İş Beklentileri

Japonya yerel borsalarının ulaştığı baş döndürücü ticari hacimler yüzünden küresel kripto para başkenti olarak görülmekte. Geçen sene fiyatlarda yaşanan olağanüstü yükselişten sonra piyasadaki şirketlerin sayısı da ciddi bir artış yaşamıştı.

Genel olarak 2017 kripto para birimlerinin Japonya’da kendini gösterdiği bir sene oldu. Japonya’nın denetleyici kurumu olan FSA tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma en azından 3.5 milyon yatırımcının kripto para birimlerinde yatırımı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Böylesine çok yatırımcı olan bir ülkede, piyasadaki büyük oyuncular da kripto para kurma konusunda birbirleri ile yarışmakta. Ancak sektör aralarında gecikmelerin, hacklenmelerin ve buna benzer olayların yüzünden bir takım duraksamalar yaşamıştı.

Japonya’nın denetleyici kurumu da çoğu borsaya göz açtırmamaya kararlı. FSA bir kaç borsaya adeta baskın yapar gibi inceleme yapmış ve daha sonra aralarında güvenlik, yönetim ve içsel kontrollerin bulunduğu alanlarda iş geliştirme emri vermişti.

FSA’nın denetimleri böyle arttırmasından dolayı bir kaç kripto yatırımı bu talepleri ve istekleri karşılayamadığından dolayı Japon piyasasından çekilme kararı almıştı.

Yine de bir çok kripto para yatırımcısı Japonya’nın bu denetimlerini ve isteklerini, ülkenin yatırım yapma ve kripto para bulundurma konusunda çok daha güvenli bir ortam oluşturmaya doğru gitmesi olarak yorumluyor.

DLTa21’in Başkanı Matthew Hornor  konu hakkında şunları ifade etti:

”Japonya’da blockchain üzerinde birinci sınıf merkeziyetsiz uygulama geliştirme konusunda hızla büyüyen bir ilgi olmasına ek olarak, Japon küresel Bitcoin işlemlerinin de çoğuna sahip. DLTa21 kendini Japonya’nın 3.5 milyonun üzerindeki kripto para borsası tüccarlarına gerçek anlamda birinci sınıf çözümler ve güvenlik önermeye adadı.”

Coinsquare CEO’su Cole Diamond ise şunları ifade etti:

”Japonya eşsiz bir piyasa ve biz de Japon piyasasına kendi platformumuzun olanaklarını sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment