Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Bitcoin Uzmanı” Lakaplı Bitcoin Tüccarı 1 Yıllık Hapis Cezasına Çarptırıldı

Los Angeles’tan bir Bitcoin tüccarı, yasa dışı parasal işlem yaptığını itiraf etmesi sonucu federal ceza evinde bir yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Eski bir borsa simsarı ve Kaliforniya odaklı emlak yatırımcısı olan Theresa Tetley, ABD Adalet Bakanlığından yapılan bir bildiriye göre,  hapis cezasının yanı sıra 20.000 dolar para cezasına çarptırıldı ve bu cezaya ek olarak elinde bulundurduğu 40 Bitcoin’i (yaklaşık 254.000 dolar), 300.000 dolar nakit parayı ve 25 adet çeşitli altın barını da vermeye mahkum edildi.

Tetley daha önce LocalBitcoins isimli borsa platformunda ”Bitcoin Uzmanı” takma ismiyle 2014 ve 2017 yılları arasında çalışmıştı. Bu esnada milyonlarca dolarlık kripto işlemi yaptığı biliniyor.

Bu bir yıl ve bir günlük ceza, Tetley suçunu itiraf etmemiş olsa karşılaşabileceği 30 aylık cezadan elbette daha kısa. Suçunu itiraf eden Tetley’in avukatları bu olayı olumlu karşıladı.

Tetley’in avukatlarından birisi olan Brian Klein, LA Times haber kaynağının aktardığına göre, bu olayı ”bir zafer” olarak vurgulamış ve bunun sebebini de 1 yılın 30 aylık hapis süresinden çok daha kısa olması olarak açıklamış.

”Yargıcın böyle dramatik bir karar vermesinden dolayı çok memnunuz.”

Tetley’in davası Kaliforniya bölgesi içerisinde türünün ilk örneği olarak görülse de, buna rağmen geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde LocalBitcoins platformunu kullanan ABD menşeli tüccarları kapsayan bir kaç dava daha olmuştu.

2017 yılındaki bir davada, bitcoin tüccarlarından bir tanesi ve onun babası yasa dışı para hizmetleri yapmakla suçlanmıştı ve olay 9 yıllık hapis cezasına çarptırılma ile sonlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment