Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta, Bittrex ve Palladium’un Yeni Kripto Borsası Sayesinde ‘Dünyanın İlk ICCO’ Projesini Üstlenecek

10 Temmuz tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Malta merkezli Palladium şirketi, içerisinde Bittrex‘in de bulunduğu iki taraflı ortaklık ile, sözde dünyanın ilk, ilk dijital konvertibl para arzını (ICCO) piyasaya sürecek.

Malta içerisinde düzenlenmiş bir kripto para borsası kurmak isteyen Palladium, 25 Temmuzda başlaması planlanan ICCO projesinde 150 milyon değerinde token dağıtımı yapmak istiyor.

Malta’nın durmadan artan kripto dostu yetki bölgesinde tam bir denetim altında hizmet verecek olan borsa, toplanan fonların %15’ini kullanarak kurulacak.

Palladium’un söylediğine göre geri kalan miktarın ise, ”Bir Avrupa bankasında kontrol sağlayacak kadar pay almak” ve ”Palladium’un hizmetlerini tamamlayıcı nitelikte blockchain şirketlerine ve mali hizmetlere stratejik yatırımlar yapmak” amaçlarıyla kullanılacağı belirtilmekte.

Firmanın başkanı ve kurucusu Paolo Catalfarno konu hakkında şunları ifade etti:

”100 iş fırsatı oluşturacak bu projenin, tarihi bir mihenk taşı olmasını ve geleneksel finans hizmetleri ile kripto para birimleri arasında köprü oluşturmasını umuyorum.”

ICCO projesi normal bir ICO’dan, yatırımcıların ellerinde tuttukları tokenları daha sonraki tarihlerde – Palladium’un durumunda satıştan üç yıl sonra – şirket hisselerine dönüştürmelerine (convert ismi buradan geliyor) olanak sağlaması yönüyle ayrılıyor.

Bu gelişme Malta’nın blockchain konusundaki şevkini, Başbakan Joseph Muscat‘ın firmanın geçen hafta Malta Stock Exchange‘de olan tanıtımına katılması ile bir kez daha kanıtlamış oldu. Muscat daha önce de  ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance‘ı halka açık bir şekilde karşılaması ve ülkeye gelmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti açıklaması ile ilgi çekmişti.

Muscat 23 Mart 2018 tarihinde attığı Tweet’te Binance’a açık açık hoş geldiniz demiş ve firmaya övgüler yağdırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment