Lenovo Belge Doğrulaması İçin Blockchain Tabanlı Bir Patent Aldı
Çinli teknoloji devi şirketi Lenovo, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden (USPTO) Blockchain güvenliği kullanarak fiziksel belgelerin bütünlüğünü doğrulamak için patent aldı.
Patent başvurusu 2016’nın Ağustos ayında yapılıp geçtiğimiz hafta 15 Şubat’ta yayımlandı.
Belgelere kodlanmış dijital imzaların kullanımı, fiziksel mürekkeple atılmış fiziksel imzalardan ziyade, belgenin imzalandıktan sonra değiştirilmediğine dair güvence sağlayacak.
Belge Doğrulama Sistemi
Patentin “kısa özeti”ne göre bir işlemci, belgenin “bütünlük sembolünü” tanımlayacak, onu “bütünlük haritasına” dönüştürecek ve daha sonra bu haritayı fiziksel belgeyle karşılaştırıp belgenin bütünlüğünden emin olacak.
Lenovo, güvenli Blockchain’inin, birden fazla kopyanın olmasına ve birçok insanın bu modifikasyon zincirine giriş yapmasına izin verecek olmasına rağmen güncel ve asıl fiziksel belgeyi ellerinde bulunduracaklarını açıkladı. Fiziksel belgenin birden fazla sahte kopyası ortaya çıkarsa, zincir üzerinde “yetim kalmış” bloklar olarak gözükecek.
2017’nin Aralık ayında, İsviçre’nin bankacılık devi olan UBS, USPTO ile benzer bir patent imzalamış, böylece müşterilerin IP ve kullanıcı doğrulama işlemleri için Blockchain temelli bir sistem oluşturmuştu.
Lenovo’nun patent başvurusu, Çinli firmaların kriptoyla ilgili olan şeylere karşı görüşlerini gösteriyor. Devletin aksine firmalar ve vatandaşların kripto paralara olan inancı ve sevgisinin sürdüğünü bizlere anlatıyor. Bu durumun aksine bildiğiniz gibi Şubat’ın başlarında, 2017’nin Eylül ayında koyduğu ICO yasağını takiben Çin, bütün yabancı kripto borsalarını yasaklamıştı.
Ülkedeki tüm kripto yasaklarına karşın Çinli firmaların kripto alanına olan ilgisi azalmadı. Şubat’ın 7’sinde, Çin bazlı ödeme işlem sağlayıcı firması olan LianLian, Avrupa, Amerika ve Çin’de daha hızlı ve ucuz sınır dışı ödemeler sağlayabilmek için RippleNet ile işbirliği kurdu.