Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para İşlemlerini Destekleyecek

Güney Kore’nin en önde gelen finans düzenleyici ve denetleyicisi olan kurumun başındaki isim Güney Kore hükûmetinin kripto para ticaretini destekleyeceğini, bankaların kripto para borsalarında gerçekleşen işlemleri kolaylaştırmak için teşvik edileceklerini söyleyerek Güney Kore’de kripto paraların yasaklanacağına dair çıkan söylentileri iyice dindirdi.

Güney Kore’deki Finansal Denetim Hizmeti’nin (FSS) başkanı olan Choe Heung-sik bugün önemli bir açıklama yaparak Güney Kore hükûmetinin ülkedeki kripto para sektörünün büyümesine izin vereceğini belirtti. Güney Kore bundan bir süre önce anonim hesap kullanılarak kripto para ticaretini yasaklamıştı. Her ne kadar ülkedeki pek çok yatırımcı hala bu yasağı ihlal ediyor olsa da FSS yetkilisi yaptığı açıklamada hükûmetinin kripto paralar üzerinden gerçekleştirilen “normal işlemleri” destekleyeceğini de açıkça belirtti.

Kore haber kaynaklarından Yonhap‘ın haberine göre Heung-sik, ülkedeki kripto para borsalarından temsilcilerle bir toplantıda bir araya geldi ve temsilcilere hükûmetin “işlemler normal şekilde yapılırsa kripto para ticaretini destekleyeceğini” söyledi. Ülkedeki kripto para piyasası Müşterini-Tanı (KYC) standartlarına uygun şekilde ilerlemeye devam ederse hükûmet, piyasanın gelişimine engel olmak bir girişimde bulunmayacak.

Heung-sik’in açıklamalarına göre hükûmet Güney Kore’deki bankaları kripto para borsalarıyla belli düzeyde bir ilişki kurmaları yönünde de teşvik edecek.

Kaynak: 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment