Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaletinde Kripto Paralar Mülk Vergisinden Muaf Olacaklar

16 Şubat’ta Wyoming eyalet senatosunda dijital paraları mülkiyet vergilerinden muaf tutmayı öneren yeni bir vergi tasarısı sunuldu. Tasarıda bu vergi muafiyetinin uygulamaya geçmesi için uygun bir tarih de tavsiye ediliyor.

Wyamong Eyalet Tasarısı 111 adıyla sunulan tasarı Ogden Driskill, Tara Nethercott ve Chris Rothfuss gibi senatörler ve Tyler Lindholm, David Millet ve Jared Olsen gibi temsilciler tarafından sunuldu. Sayılan isimler arasında Senatör Rothfuss hariç herkes Cumhuriyetçi.

Sunulan tasarı aralarında hem Cumhuriyetçilerin hem Demokratların olduğu oylamada 26 “evet” oyu alırken toplamda yalnızca 3 “hayır” oyu aldı ve hayır oyu veren herkes Cumhuriyetçi.

Hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından desteklenen bu tasarı kısmen önemli bir gelişme çünkü özellikle son zamanlarda bu birbirine zıt iki ideolojinin savunucuları, kripto paraların düzenlenmesi konusunda sık sık hemfikir olmaya başladılar.

Önerilen tasarı son derece kısa ve öz. Tasarıda mülk vergisinden muaf tutulması gereken itibari para, altın, banka çeki ve “dijital paralar” gibi “maddi olmayan ürünler” sıralanıyor. Dijital paralar ABD’de bir ödeme aracı olarak değer taşıyan ya da bir değer birimi olan herhangi bir şey olarak tanımlanıyorlar ve henüz ABD’de resmi para birimi durumunda değiller.

ABD’de kripto paralara uygulanan vergilendirmeler de keskin hatlarla belirlenmiş değil ve uygulanan vergilerde hala daha pek çok belirsizlik bulunuyor. ABD’li vatandaşların sahip oldukları kripto para varlıkları federal mülk olarak sayılıyorlar ve bordro vergisine tabii tutuluyorlar. Ancak yakın zamanda Credit Karma tarafından yayınlanan verilere göre 2017 yılı içerisinde kripto para sahibi olup bunun için vergi beyanı yapan kişi sayısı bir hayli az.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment