Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Qtum Platformu, Amazon Web Services ile Halka Açılıyor

Qtum’un geliştirdiği merkezi olmayan uygulamalar tasarlamak için yapılmış platformun, Amazon Web  Services aracılığı ile halka açılacağı belirtildi. Bu hamle sayesinde AWS geliştiricileri ve kullanıcılaının sistemlerini iyileştireceği ve de Amazon Machine Image vasıtası ile akıllı kontratlar düzenleyebilecekleri belirtildi.

Qtum Vakfı tarafından geliştirilen bu platform, iki farklı katman kullanarak çalışıyor ve bu katmanların ana görevi Bitcoin Blockchain’i ve Ethereum Virtual Machine’nin (EVM) sisteme entegrasyonunu arttırarak merkezi olmayan uygulamalar geliştirilmesine aracılık ediyor.

Qtum’un platformunda iş ispatlı (PoW) modeli yerine hisse ispatlı (PoS) modeli kullanılırken, bundaki esas amacın da ağdaki teknik zorlukların aşılmasını sağlamak ve de ölçeknelebilmeye arttırmak olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili konuşan Qtum Vakfı başkanı Miguel Palencia, şunları söyledi:

”Amazon pazarında Qtum’un hayata başlaması bizim için çok önemli bir haber. Bu sayede hem kullanımı kolay hem de güçlü bulut temelli çözümler, kullanıcılara sunulacak. Qtum platformu üzerinden merkezi olmayan uygulama geliştirmek isteyen herkes hisse modelini kullanacak ve bundan büyük bir katkı alacak.”

Palencia, Qtum’un ortaya koyduğu teknolojinin hem orta hem de küçük girişimler için oldukça avantajlı olduğunu da belirterek, bu sayede bu girişimlerin alt yapı kaynakları için çok ciddi miktarlarda para harcamalarına gerek kalmayacağını da belirtti. Qtum’un hizmetlerinin AWS müşterileri için ücretsiz olacağı bu ve de bu sayede, Blockchain’de ücretsiz denemelerin yapılabileceği de kaydedildi.

Qtum’un bu yeni hamlesinin kullanım kolaylığının da ciddi bir şekilde var olduğunu belirten Palencia, platformdaki herkesin bir Qtum node’u çalıştırabileceğini de sözlerine ekledi.

Geliştirici ekip, şu anada dek çeşitli kalitede ve çeşitte 50’den fazla merkezi olmayan uygualam geliştirdi ve hali hazırda 27 adet uygulama Qtum üzerinde hayat buluyor. Bunların en dikkat çekenleri ise SpaceChain ve Türkiye’de de oldukça bilinen kripto para Point of sale (POS) hizmeti veren PundiX.

Geliştirici kişinin ya da ekibin, platform üzerinde çalışabilmesi için Qtum koini elinde bulundurması da gerekmiyor. Platform üzerindeki hesap makinesi, ortalama bir maaliyet çıkarıyor ve bu maaliyet eğer ödenmeye karar verilirse, kullanıcı tarafından ödeniyor.

Bu arada 25 Temmuz günü Qtum tarafından yapılan açıklamada bir Hackathon düzenleneceği ve bu dünya çapındaki etklinlikte merkeziyetsiz ve de açık kaynak kodlu uygulamaların yeni neslini yapacak geliştiricilerin teşriflerinin beklendiği belirtildi. Kayıt tarihi ise 16 Eylül2De sona erecek. Firma, konu ile ilgili güncellemelerin ve bilgilendirmelerin de topluluk ile güncel bir şekilde paylaşılacağını belirtti.

Yazının kaleme alındığı dakikalarda Qtum koini ise Coin market cap verilerine göre yüzde 5’e yakın bir düşüş yaşayarak 7,81 dolardan alıcı buluyor. Toplam hacim ise 700 milyon dolara yakın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment