Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Accenture, Verileri Blockchain’de Depolayacağı Bir Patent Aldı

Uluslar arası yönetim danışmanlığı firması olan Accenture Global Solutions, lojistik konusunda destek alabilmek için Blockchain’e yönelebilir.

Amerikan Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan belgeye göre, Accenture’un sistemi taşınan objelerin içeriği ve yerinin verisini Blockchain üzerinden kaydetmeyi vaad ediyor. Bu sistemin, bir ürün bir yerden başka bir yere nakledildiğinde ürünün statüsünü ve durumunu takip edecek işleri de Blockchain üzerinden yapması bekleniyor.

Ağda görev alacak olan ismi belirlenmeyen hava araçları ya da robotların da gönderimlerin durumunu otomatik olarak değerlendirebileceği ve görebileceği kaydedilirken, ilgili değişiklikleri de Blockchain üzerinde depolanan veri üzerinden çabuk ve efektif bir şekilde yapabileceği kaydedildi.

Sistemde eğer veri uyuşmazlığı olur da bilgiler birbirleri ile çakışırsa, bu sefer ürünün geri döneceği ve sistem tarafından otomatik olarak ilgili ödemenin de iptal edileceği kaydedildi.

Ayrıca sistemin katılımcılarına da ürünler ile ilgili olarak eş zamanlı raporlama ve bildirimler vereceği de kaydedilirken, bazı durumlarda direkt olarak toplantı düzenlenmesini isteyecek kadar da spesifik olarak tasarlandığı belirtildi.

Amerikan Patent ve Marka Ofisi’ne yapılan bu son başvurunun, firmanın Blockchain’e olan artmış ilgisinde önemli bir nokta olduğu ifade ediliyor. Accenture, daha önce de bu tarz patentler geliştirmek için çalışmalar yapmıştı.

Firma, geçtiğimiz yaz bilişim devi Microsoft ile ortak bir çalışma yaparak kimlik verilerini Blockchain üzerinde depolayacak bir sistemin temellerini atmıştı. Firma, ayrıca şu anda Dünya Ekonomik Forumu ve Birleşmiş Milletler ile birlikte çalışarak dijital kimlik üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment