Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bancor Ağında Meydana Gelen İkinci Saldırı- Bu Sefer Hedef KickICO!

Bir blockchain temelli fon toplama platformu olan KickICO, firmanın yaptığı resmi bir açıklamaya göre 7.7 milyon dolar değerinde bir hack saldırısına uğramış.

Yapılan duyuruya göre, güvenlik açığı 26 Temmuz 09:04 UTC zaman diliminde gerçekleşmiş ve hackerlar bunu başarılı bir şekilde  kullanıp ”KICK akıllı kontrat hesabına” erişim sağlamış ve bu sayede KickICO token platformlarını da ele geçirmiş.

Konu hakkında yayınlanan ilk raporda şunlar ifade ediliyor:

”Takım bu olayı cüzdanlarında toplam olarak 800.000 dolarlık token’ın kaybolduğunu fark eden bir kaç kurbanın yaptığı çeşitli şikayetler üzerine öğrendi.”

Fonlar Geri İade Edilecek

Yeni gelen haberlere göre KickICO ekibi akıllı kontrat üzerinde tekrar kontrol sağlamış ve çalınan bütün fonların cüzdanlara geri iade edileceği garantisini vermiş. Hack saldırısından etkilenen kullanıcılardan ”fonların cüzdanlara iadesi için” [email protected] adresine e-mail atması isteniyor.

”Yasal sahiplerine aynı miktarda token’larını iade edeceğiz. Bu durum için özür diliyoruz ancak olayın kontrol altında olduğunu da garanti ediyoruz.”

Söylentilere göre hackerlar bu saldırıyı KickCoin akıllı kontratını kontrol eden özel anahtara erişim sağlayarak yapmış. Saldırganlar özel anahtarı elde ettikten sonra, ”KickCoin akıllı kontratının Bancor ağı ile olan entegrasyonu tarafından kullanılan yöntemleri kullanmışlar: hackerlar yaklaşık 40 adresteki token’ları yok etmiş ve aynı miktarda token’i bu adreslerini yerini tutan başka 40 adreste tekrardan üretmiş.”  Bu sebeple toplam KickCoin miktarında herhangi bir azalma olmamış. Sadece belirli hesaplardan koin çıkışı yapılmış.

Bu olay aynı ay içerisinde Bancor ağında gerçekleşen ikinci hacklenme saldırısı. Merkeziyetsiz kripto para borsası Bancor 10 Temmuz tarihinde hacklenmiş ve firma bir açıklama yayınlayarak borsanın bir çeşit güvenlik açığından faydalanan hackerların, yaklaşık 30 bin ETH (12 milyon dolar) çaldıklarını duyurmuştu. Bancor ekibi bu olay üzerine o tarihten itibaren birçok kripto para borsası ile iş birliği yaparak, çalınan koinlerin izini sürmek için çalışma başlattıklarını da açıklamıştı.

KickICO ekibi bu saldırının geçtiğimiz hafta inanılmaz bir yükseliş yakalayan KickCoin fiyatlarından dolayı olmuş olabileceğini belirtti. KickCoin geçtiğimiz iki hafta içerisinde 0,4 dolar olan fiyatını 0,12 dolara kadar yükseltmişti.

Duyuruda buna ek olarak KickCoin’in CoinMarketCap verilerindeki büyüme oranına göre top 10 koin içerisinde yer aldığı da belirtilmekte. Basın saatine göre KickCoin’in birim fiyatı 0,107766 dolardan işlem görmekte ve projenin toplam piyasa hacmi 55 milyon doların üzerinde.

Kripto para piyasası genellikle hack saldırıları sonrası ciddi zarar görüp tamamen kırmızıya bürünmesi ile biliniyor. Ama şu an bu hacklenmenin gerek düşük çaplı olması gerek de fonların geri iade edileceği duyurusu bu konuda pek etkili olmamış gibi gözükmekte. Şu an piyasaların kırmızı gözükmesinin en temel sebebi olarak Winklevoss ikizlerinin SEC tarafından reddedilen Bitcoin ETF’si olduğu düşünülmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment