Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Play Store’da Madencilik Uygulamaları Yasaklandı

Google Play Store, geliştirici politikalarını güncelledi ve bundan sonra platformda madencilik uygulamalarının yer almaycağını açıkladı. Madencilik uygulamaları yasaklanırken, uzaktan kripto para madenciliğini yönetebilmenizi sağlayan uygumalar ise platformda yer almaya devam ediyor. Google, Play Store’da sahtecilik ve dolandırıcılık içeren bazı uygulamaları da bu güncelleme ile erişime kapattı.

Google Play's Developer Policy Center || Source: Google Play

Google Play’in geliştirici kuralları merkezi içinde yer alan kripto paralar sekmesine tıkladığınızda resimde gördüğünüz şu cevap ortaya çıkıyor:

”Cihazlar üzerinden kripto para kazan uygulamalara izin vermiyoruz. Kripto para madencilik süreçlerini uzaktan yönetmenizi sağlayacak uygulamalara ise izin var.”

Yeni kurallara göre, eğer herhangi bir Android uygulaması, cihazın GPU ya da CPU’sunu madencilik için kullanır ve de bu ortaya çıkarsa, Google o ilgili uygulamayı listeden çıkaracak. Bu konu ile ilgili yapılan güncellemenin ardından sıkıntı yaşayan bazı geliştiriciler ise başta Reddit ve Twitter olmak üzere, çeşitli sosyal medya platformları aracılığı ile rahatsızlıklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili yapılan yorumlarda, madencilik işleminin mobil cihazlarla yapılmasının son derece mantıksız olduğu fikri hakimdi. Çok iyi işlem kapasiteli bilgisayarların dahi kazabildiği Bitcoin sayısının dolar karşılığı ortadayken, birçok kullanıcı zaten çok çok az para getiren bu sistemin olmasının hiçbir mantığının olmadığını ifade etti.

Şu anda Google Play Store’da kullanıma açık olan Miner Gate, Crypto Miner ve Neo Neon Miner isimli uygulamalar mevcut. Hatırlanacağı üzere Google, kripto para madenciliği ile ilgili uygulamaları Chrome web tarayıcısından bu yılın başında kaldırmıştı.

Aynı zamanda ABD’li elektronik üretim devi Apple da, benzer bir politika ile kripto para madencilik uygulamalarını kaldırmıştı. Apple’dan yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanılmıştı:

”Kripto para madenciliği uygulamaları yasaklanmıştır. İzin verilen tek uygulama, cihaz dışı madenciliğe izin veren bulut madencilik gibi platformlar olacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment