Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı: SEC Kararı Muhtemelen Olumsuz Olacak Ancak Bitcoin Yıl Sonu 50 Bin Dolar!

Morgan Creek Digital’in kurucusu olan ve Bitcoin – kripto paralar ekseninde görüşlerine oldukça değer verilen birisi olarak da tanınan Anthony Pompliano, yaptığı açıklamada Bitcoin’in bu yıl sonuna kadar 50 bin dolara çıkmasının mümkün olduğunu belirtti. ETF spekülasyonları, kurumsal yatırımcıların ilgisi ve daha da önemlisi ‘insan psikolojisinin’ etkisiyle Bitcoin’in ciddi bir artış yaşayacağını söyleyen Pompliano, büyük yatırımcıların da sektöre girmeleri gerektiğini belirtti.

Efsane Yatırım Şirketleri Ya Günü Yakalarlar Ya da Kaybolup Giderler

Konuyla ilgili konuşan eski Facebook çalışanı Pompliano, şunları söyledi:

”Gelecekte Bitcoin’in 50 bin dolara çıkacağını düşünüyorum. Bu, bu yıl olur mu bakıp görmek gerekiyor ancak ihtimal verin derseniz yıl sonu 50 bin dolar tahmini için oranı size %30-40 olarak verebilirim.”

Pompliano’ya göre, Bitcoin’in yukarıya çıkması için üç sebep bulunuyor. Bunlardan birisi insan psikolojisi. Pompliano’ya göre piyasa psikolojik olarak yeni bir rakam sınırına doğru gidiyor ki bu rakam da 50 bin dolar olarak göze çarpıyor.

Bitcoin ETF’si ile ilgili süreçlerin de fiyata etkisinin olacağını belirten Pompliano, SEC’in onayının ardından fiyatın uçuşa geçeceğini belirtti ancak, yakın gelecekte bir ETF onayının pek de mümkün olmayabileceğini belirtti. Pompliano, şöyle konuştu:

”Bence gelecek 30 günde böyle bir onaylama olmayacak ancak tabii ki bekleyip göreceğiz. Bu konu ile ilgili heyecanlı olan birçok kişinin olduğunu da biliyorum.”

Pompliano ayrıca Bitcoin’e doğru büyük bir kurumsal ilginin olduğunun da farkında olduğunu belirterek, kripto para piyasalarının genelinin de bundan olumlu etkileneceğini belirtti. Kurumsal firmaların parasının sektöre gelmesinin yakın olduğunu ve bunun da fiyatları arttıracak bir başka etken olacağını belirtti ve şöyle konuştu:

”Burda kurumsal bir paradan da söz ediyoruz. Bu para fonlara gidecek, vadeli işlemlere vs. gidecek. Bundan dolayı da bu ürünlerin volümleri artacak. Bu da fiyat artışı olarak dönecektir.”

Pompliano görüşlerini özetlerken de dünyanın inanılmaz derecede bir dijitalleşmeye gittiğini belirtti. Pompliano’ya göre geleneksel piyasaların dev yatırımcıları da dijital ürünlere yönelmek durumunda kalacak ve bu da Bitcoin ve kripto paralara olumlu bir şey olarak geri dönecek. Pompliano, dijitalleşen ve bunu büyük bir hızla yapan dünyada bu tarz yatırım firmalarının da ister istemez bunu yapacağını ve bunu kabul etmeyen, değişimi reddeden kurumların ise silinip gideceğini belirtti.

Bu arada, bir başka eski Facebook çalışanı daha kripto para piyasalarına geçiş yaptı. Fin firmasında CEP ve kurucu ortaklık yapan Sam Lessin, Bitcoin’in ciddi bir değer deposu olacağını belirtti ve şunları söyledi:

”Değer deposu açısından bakacak olursak, ben bir Bitcoin hayranı ve destekçisiyim diyebilirim. Blockchain ve kripto para ekosistemine genel olarak bakacak olursak da, şu anda insanların olayın tamamen farkında olup olmadıklarından emin değilim. Bence ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilen kişi sayısı çok az ve bu çok büyük bir teknoloji.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment