Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Bitcoin İle Teksas Eyaletinden Malikane Satın Alınabiliyor!

Bir çok endüstri kripto para sektörüne olan ilgisini açıkça belli etti ancak emlak sektöründekiler kripto para birimlerine ayrı bir ilgi duyuyor gibi gözüküyor. Bitcoin gibi kripto para birimleri ile emlak sektörü içerisinde yapılabilen işlemler, her geçen gün artmaya devam ediyor.

Coin Center çalışanı Neeraj Agarwal, kripto para birimlerinin emlak sektörü işlemleri için çok uygun olduğunu vurgulayıp, bunun temel sebebini ise, ”kripto para birimlerinin büyük miktarlarda paraları çok düşük işlem ücretleri ve daha fazla hız ile gönderebilme” özelliğine bağlıyor.

Kripto Para Emlak Sektörü

Kripto para birimleri ile yapılan emlak sektörü işlemleri de ciddi bir artış göstermekte. Temmuz ayının ortalarına kadar olan sürede, dünya çapında 20’den fazla ev Bitcoin ile satın alındı. Emlak danışmanı Stephan Burke beş yıl içerisinde %25 ile %30 arasında emlak satışının kripto para birimleri ile yapılacağını düşünüyor.

Bu konudaki en yeni haberlerden birisi Teksas eyaleti içerisinde yer alan Highland Park bölgesinden geldi. Yaklaşık 860.000 metre karelik devasa malikane, toplam 9.975.000 dolar gibi bir fiyata sahip ve içerisinde 5 yatak odası, 5 banyo, bir yüzme havuzu, bir yer altı klimalı garaj ve misafirler için özel bir asansör bulunuyor.

Burke’ye göre Bitcoin kullanarak emlak alıp satan insanlar geleceği görebilen çok akıllı kişiler.

Ev Sahipleri İçin Değişim Rüzgarı

Uluslararası bir emlak kurumu olan Sothby, 2017 yılının Eylül ayında ABD içerisinde bir konutu Bitcoin kullanarak sattığını açıklamasından beri, emlak sektörü adeta kökten değişti.

İspanya içerisindeki bir emlak bürosu Ocak ayında Barselona içerisindeki bir konutu Bitcoin kullanarak sattığını ve bunun bir Avrupa ülkesinde kripto para birimlerinin yasal para birimi olarak kullanıldığı ilk işlem olduğunu duyurmuştu. Kanada içerisinde yer alan Britanya Kolumbiyasından bir çift, aynı ay içerisinde Bitcoin karşılığında kendi beş yatak odalı malikanelerini sattıklarını açıklamıştı.

Bundan sonra 19 Haziran tarihinde Paris Hilton‘un babası Richard ”Rick” Hilton, 38 milyon dolarlık Palazzetto malikanesini kripto para mezatı ile satacağını duyurmuştu. Bu tarihten de yaklaşık 1 hafta sonra, Rönesans döneminden kalma 44 milyon dolarlık malikanenin de Bitcoin ile satılacağı haberi gelmişti. Konak zamanında Michelangelo ile de çalışmış olan 16. yüzyıl mimarlarından Giacomo Della Porta ve Girolamo Rainaldi tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş olup, günümüzde de İtalyan hükümeti tarafından sit alanıyla korunma özelliğine sahip.

Bunun yanı sıra, Bitcoin sayesinde ülke vatandaşlığı bile satın alabiliyorsunuz. Batı Hint Adaları’nda bulunan Antigua ve Barbuda, 100 bin dolarlık bir yatırım karşılığında vatandaşlık sunuyor ama ülke yasada yaptığı yeni değişiklik sayesinde vatandaşlığı sadece dolarla değil, 12 BTC karşılığında da verebiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment