Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Bitcoin Ödeyerek Bu Ülkenin Vatandaşı Olabilirsiniz

Batı Hint Adaları’nda bulunan Antigua ve Barbuda, 100 bin dolarlık bir yatırım karşılığında vatandaşlık sunuyor. Ancak artık bu ülkenin vatandaşı olmak için illa ki dolar ile ödeme yapmak zorunda değilsiniz çünkü ülke Bitcoin’i de kabul ediyor. 12 Bitcoin karşılığında yeni bir ülkenin vatandaşı olmak artık mümkün.

Antigua ve Barbuda’daki Yatırımla Vatandaşlık Programı Yasası kapsamında ülkeye yapılacak belli miktarda yatırımlar karşılığında vatandaşlık alınabiliyor. Ülkenin meclisi bu yasada bazı değişiklikler yaptı ve artık bu yatırımların kripto parayla da yapılabileceğini duyurdu. Ülkenin böyle bir değişikliğe gittiğinin duyurusu Maliye Bakanı Gaston Browne tarafından yapıldı.

Browne’a göre ülkenin böyle bir adım atmasındaki sebep, elinde kripto para olan ve yeni bir vatandaşlık almak isteyen insanlara hitap etmek. Artık kripto para ödemesiyle vatandaşlık veren Antigua ve Barbuda dünya çapında daha fazla ilgi çekmeyi de hedefliyor. Browne mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Açıkça konuşmak gerekirse bu hamle piyasamızı da büyütüyor çünkü şu anda vatandaşımız olmak isteyen ama sadece kripto parayla ödeme yapmaya razı olan pek çok kripto para yatırımcısı var. Eğer kripto para ödemelerini kabul etmezsek piyasanın dışında kalacağız.”

Browne’a göre kripto para karşılığında vatandaşlık alan kişilerin kripto paraları, ödeme yapıldıktan hemen sonra dolara dönüştürülecek ve böylece herhangi bir değer kaybı yaşanmayacak.

Ya Yatırım ya Katkı Payı

Antigua ve Barbuda vatandaşı olmak için iki farklı yöntem var. Bunlardan biri ülkeye 400 bin-1.5 milyon dolar arasında yatırım yapmak. Bir diğeri ise ülkenin Ulusal Kalkınma Fonu’na 100 bin dolar değerinde katkıda bulunmak.

Batı Hint Adaları’nda bulunan bu ülke kripto para sektörüne karşı gayet ılımlı yaklaşıyor. Ülke geçtiğimiz Nisan ayında hükümet servislerine karşılık Bitcoin ile ödeme yapılabilmesini tartışıyordu.

Ülkenin İmajı Gelişiyor

Hükümet servislerine Bitcoin ile ödeme yapma konusu tartışılırken ülkenin Dışişleri Bakanı Paul Chet Greene, Blockchain teknolojisi üzerinden yapılan işlemlerin takip edilebileceğini, bu tür işlemlere olanak tanımanın ülkenin imajını geliştireceğini söylemişti. Greene o dönemler yaptığı bir açıklamada şunu söylemişti:

“Antigua ve Barbuda olarak yeni gelişmelerin merkezinde olduğumuzu biliyoruz. Bizler Karayipler’in lideri, yol vericisiyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment