Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar, İlk 20 Koin İçinde En İyi Performansı Gösteren Koin Oldu

14 Temmuz tarihinde Stellar’ın Coinbase tarafından listelenebileceğinin açıklanmasının ardından XLM, önemli bir artış yaşamıştı. Öyle ki o dönem açıklamanın ardından ilk 20 arasında en çok artan koin XLM olmuştu. Koinin artışı, sonraki dönemde de devam etti ve bu yönde olumlu bir istikrar sağlandı.

Temmuz ayında, Bitcoin’den önce artışa başlayan nadir koinlerden biri olan XLM, Coinbase’den gelen olumlu haberin ardından da gücüne güç katarak ivmeli bir şekilde artışa devam etti.

14 Temmuz – 22 Temmuz arası dönemin, XLM için çok kritik olduğu açıkça görülüyor. Coinbase haberinin ardından kötü giden trendi bozan koin, iyi bir artış yakalamayı başarmıştı.

Stellar Lumens mid-July chart | Source: Trading view

18 Temmuz’a gelindiğinde ise hacimde Litecoin’i geride bırakarak 6. sıraya yerleşen XLM iyi gidişinin bir ödülünü daha böylece almış oldu. Koinin yaşadığı artış sonucu işlem hacminde de büyük bir iyileşme yaşandığı net bir şekilde görülüyor.

Yine aynı hafta, şeriat uyumlu ilk koin olma özelliğini de ele geçiren XLM, bu sayede Orta Doğu’da gelecekte kullanım konusunda önemli bir adımı aslında atmış oldu. İslam coğrafyasında en çok kullanılan kripto paralardan biri olması beklenen XLM, bu kararın ardından bu özelliğini de pekiştirmiş oldu.

20 Temmuz’dan itibaren biraz da kar realizasyonu satışlarını etkisiyle düşüşler yaşayan XLM, tekrardan yükselişe başlamak içinse fazla beklemedi. 25 Temmuz tarihinde yani dün, Huobi tarafından listelenen Stellar, dünyanın en önde gelen borsalarından biri olan Huobi’ye de girince tekrar olumlu bir artış periyoduna girmeyi başardı. Yazının kaleme alındığı dakikalarda kendini 0.3 dolarların üstüne çok güçlü bir şekilde atan koin, şu anda %10’luk bir artışla 0.33 dolardan işlem görüyor.

Bu artışların ardından Stellar’ın 3.4 milyar dolar olan işlem hacmi neredeyse iki katına çıkarak 6.3 milyar dolara kadar çıktı.

İlk 20 koin göz önüne alındığında, Stellar’ın bu performansı gerçekten de diğer rakiplerini net bir şekilde bırakmışa benziyor. Son dönemin gerçekten de en öne çıkan koinlerinden birisi olan ve IBM ile anlaşmaları da sektörde büyük dikakt çeken Stellar, bu performansını devam ettirmesi halinde yükselişini daha da perçinleyip, yatırımcısını daha fazla mutlu etmeyi başarabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment