Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Yakın Bir Tarihte Alt Koin Vadeli İşlem Sözleşmesi Sunmayacak

CME CEO’su Terry Duffy‘nin 26 Temmuz tarihinde Bloomberg ile yaptığı bir röportajdaki açıklamalarına göre, Chicago Merchantile Exchange (CME) yakın bir tarihte Bitcoin dışında herhangi bir kripto para birimi için vadeli işlem sözleşmesi sunmayacak.

Duffy röportaj esnasında şirketin ilk olarak Bitcoin’i değerlendirip bunun için bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini, Bitcoin vadeli işlemlerinin ”en tartışmalı ürün olmuş olabileceğini” ifade etti.

Duffy herhangi bir alt koin temelli vadeli işlem sözleşmesinin hemen piyasaya sürülemeyeceğini vurgulayıp, bunların ”çokça volatil ve yeni” olduğunu ve şirketin ”bakalım neler olacak” diyerek yeni ürün listeleyemeyeceğini aktardı. Duffy konu hakkında, ”Şu andan itibaren Bitcoin için bekle ve gör yaklaşımını kullanacağım.” dedi.

CEO daha önce bu yılın başlarında diğer kripto para birimlerini listelemenin ”biraz sorumsuzca” olacağını ifade etmişti ve görünüşe göre bu konudaki düşüncesi pek değişmemiş.

Dünya çapında en büyük borsalardan birisi olan CME, ABD’nin en büyük opsiyon borsası Chicago Board Options Exchange (CBOE) kurumunun BTC vadeli işlem sözleşmesini piyasaya sunmasından 1 hafta sonra, 17 Aralık tarihinde Bitcoin vadeli işlemlerini duyurmuştu.

CME şu an için olası bir alt koin vadeli işlem sözleşmesi hakkında dikkatli bir yaklaşım benimsemiş gibi gözükürken, ana rakibi CBOE biraz farklı bir görüşe sahip olabilir. CBOE ürün geliştirme müdürü Dennis O’Callahan‘ bir röportaj esnasında şu yorumda bulunmuştu:

”Diğer kripto para birimlerini takip etmek istersek diye, diğer piyasaları izliyoruz ve alt yapının ve diğer her şeyin yolunda olduğunu takip ediyoruz.”

Geçtiğimiz hafta CME piyasaya sürdüğü BTC vadeli işlemlerinin günlük hacminin 2018’in ikinci çeyreğinde, birinci çeyreğe kıyasla %93 artış gösterdiğini açıklamıştı. CME buna ek olarak açık faiz oranının veya Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerindeki açık kontrat sayısının 2.400’ü aştığını ve bunun da 2018 yılının ilk çeyreğine kıyasla %58 gibi bir artışa tekabül ettiğini de vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment