Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Raporu: Bitcoin Vadeli İşlemlerinin Günlük Ortalaması Yüzde 93 Arttı!

Chicago Merchantile Exchange’in (CME) 20 Temmuz tarihinde attığı bir tweet’e göre, firmanın Bitcoin vadeli işlemleri 2018’in ilk çeyreğine kıyasla, ikinci çeyrekte %93 artış gösterdi.


CME buna ek olarak açık faiz oranının veya Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerindeki açık kontrat sayısının 2.400’ü aştığını ve bunun da 2018 yılının ilk çeyreğine kıyasla %58 gibi bir artışa tekabül ettiğini ifade etmekte.

CME

Dünyadaki en büyük küresel borsalardan birisi olan CME Group, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini 2017 senesinin Aralık ayında, ABD’nin en büyük opsiyon borsası olan CBOE‘nin BTC vadeli işlem sözleşmesi sunmasından sonra piyasaya sürmüştü.

Mayıs ayında yayınlanan bir ekonomik mektupta, Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşan Bitcoin fiyatının düşüşe geçme sebebinin, Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi olduğu aktarılmıştı. Banka ”BTC fiyatındaki hızlı yükseliş ve düşüş, bir tesadüf gibi durmuyor” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz ay içerisinde ünlü yatırımcı Thomas Lee de de Bitcoin fiyatındaki düşüşün sebebini Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine bağlamıştı. 

Lee yayımlamış olduğu bir raporda bu hafta başında yüzde 20‘lik bir düşüş kaydeden Bitcoin‘deki (BTC) yürek burkucu zayıflamanın vadeli işlem sözleşmelerinin süresinin sona ermesine bağlı olduğunu açıkladı. Lee, fiyatlardaki gerçekleşen bu ciddi dalgalanmaların, CBOE‘nin vadeli işlem sözleşmelerini Aralık 2017‘de başlatmasından bu yana sona eren altı farklı Bitcoin vadeli işlemleri süreçlerinden biri olduğunu söyledi. Lee ayrıca şunları ekledi:

“Bitcoin, CBOE vadeli işlemlerine bağlı olarak çok ciddi fiyat değişiklikleri görmekte. Bunun ile alakalı derlemiş olduğumuz veriler de böyle bir etkinin var olduğunu bize kanıtladı.”

Bu ayın başlarında, dünyadaki en büyük Borsa Yatırım Fonu sağlayıcısı BlackRock, şirketin Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri işine girip girmeyeceğini araştırmak üzere bir çalışma grubu oluşturacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment