Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüşü Ünlü Yatırımcı Thomas Lee Vadeli İşlemlere Bağlıyor

Bloomberg‘in yayımladığı bir haberde Fundstrat’ın Baş Araştırmacısı Thomas Lee, Bitcoin (BTC) fiyatındaki görülen son düşüşün, Bitcoin vadeli işlemlerinin sona ermesinin muhtemel bir sonucu olabileceğini belirtti.

Lee yayımlamış olduğu bir raporda bu hafta başında yüzde 20‘lik bir düşüş kaydeden Bitcoin‘deki (BTC) yürek burkucu zayıflamanın vadeli işlem sözleşmelerinin süresinin sona ermesine bağlı olduğunu açıkladı. Lee, fiyatlardaki gerçekleşen bu ciddi dalgalanmaların, CBOE‘nin vadeli işlem sözleşmelerini Aralık 2017‘de başlatmasından bu yana sona eren altı farklı Bitcoin vadeli işlemleri süreçlerinden biri olduğunu söyledi. Lee ayrıca şunları ekledi:

“Bitcoin, CBOE vadeli işlemlerine bağlı olarak çok ciddi fiyat değişiklikleri görmekte. Bunun ile alakalı derlemiş olduğumuz veriler de böyle bir etkinin var olduğunu bize kanıtladı.”

Lee’nin yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin genellikle vadeli işlemlerin bitiminden önceki 10 gün içinde yüzde 18 civarında bir düşüş görüyor ve fiyatlar genel olarak 6 gün içerisinde toparlanmaya başlıyor. Lee, bir tüccarın Bitcoin’e uzun vadeli yatırım yapıp vadeli işlemlere kısa süreli yatırım yapması halinde,  yatırımcıların kontratların sona erme tarihi yaklaştıkça ellerinde tuttukları büyük miktarda BTC’yi ortalama bir fiyata düşmeye başlamasıyla satabileceğini söyledi.

Fakat vadeli işlemlerin sona erme tarihi yaklaşınca ellerinde bulundurdukları Bitcoin’leri satarak fiyatlardaki düşüşe sebep olabileceklerini ve vadeli işlemlerde kısa dönem işlem yaparak hatırı sayılır bir kar sağlayabileceklerini de belirtti.

Lee ayrıca, bu yıl içerisinde kripto pazarlarına düşük miktarda yatırım yapıldığını belirterek, bu yılki ICO, madencilik ödülleri ve sermaye kazançları vergileri ile daha fazla net arz bulunduğunu iddia etti.

Kripto piyasaları bugün, Çarşamba gününün en düşük seviyesi olan 271 milyon $‘dan yaklaşık 9 milyon $‘lık toplam piyasa değeri kazanarak hafif bir toparlanma kaydetmiş bulunmakta. Bu hafta 6,263 $ gibi düşük bir seviyeye gerilemiş olan Bitcoin, 24 saatlik dönemde yüzde 5 civarında bir büyüme yakaladı ve an itibariyle 6,508 dolar civarında işlem görmekte.

Geçtiğimiz günlerde Koinbülteni’nde, ABD Emtia Ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC), Aralık 2017’de Bitcoin vadeli işlemlerini başlatan CME Group‘a veri sağlayan Bitstamp, Coinbase, itBit ve Kraken olmak üzere dört büyük kripto para borsasına yönelik bir soruşturma başlattığını duyurmuştuk. Bu soruşturmada bahsi geçen platformların kripto para birimlerinin fiyatlarının manipülasyonunu oluşturabilecek herhangi bir eylem gerçekleştirip gerçekleştirmediği araştırılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment