Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı ve CFTC, Kripto Fiyatlarındaki Manipülasyon Hakkında Soruşturma Başlattı

Gündeme yeni düşen bir habere göre, ABD Adalet Bakanlığı eski usul sahtekarlık taktikleri ile piyasaları manipüle etmiş olabileceğinden şüphelendiği kripto para tacirleri hakkında cezai soruşturma başlattı.

Bloomberg tarafından Perşembe günü yayınlanan haberde, bilgilerin soruşturmaya yakın birisi tarafından sağlandığı ve bu soruşturmanın ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile birlikte yürütüldüğü ifade ediliyor.

Raporda yer alan bilgilere göre soruşturmanın bir bölümü, büyük ihtimalle Bitcoin ve Ethereum işlemlerini etkilemiş olan ‘’spoofing’’ -geleneksel borsalarda kullanılan ve büyük miktarlarda sahte alım emri vererek fiyat hareketini etkilemeye yönelik yapılan bir hareket- olarak adlandırılan bir teknik üzerine yoğunlaşıyor.

Buna ek olarak ABD Adalet Bakanlığı, diğer yatırımcıları kandırmak ve bir yanılgı oluşturabilmek niyetiyle kendilerine yüksek miktarlarda alış veya satış emri gönderen ve bu sebeple sistemi  kendi çıkarları doğrultusunda yasa dışı kullanmış olan kripto para tacirlerini de inceleme altına aldı.

Gelen son haberler ABD’li yetkililerin CFTC’nin geçen yılın sonlarında yurt içindeki bir kaç borsaya bitcoin destekli vadeli işlem sözleşmesi ve türevlerini sunması konusunda yeşil ışık yakmasından beri adil bir kripto para piyasası oluşturma konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

Bugünkü haber ayrıca CFTC’nin haftalar önce yasaları ihlal etmiş olabilecek kripto para eylemleri ve işlemleri hakkında titizliğinin arttığı açıklamasının hemen ardından geldi.

Daha önce Washington’da bir konferansta konuşan CFTC yetkilisi Brian Quintenz, CFTC’nin özellikle ‘’dolandırıcılık, market manipülasyonu ve kripto para birimlerini içeren karışıklığa sebebiyet verebilecek ticari işlemlere’’ odaklandığını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment