Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilileri, Kripto Düzenlemeleri Hakkında SEC İle İşbirliği Yapmak İstiyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonundan (Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ) iki yetkili bu hafta kripto para birimlerini düzenlemek hakkında konuştu ve kendi kurumları ile ABD içerisinde düzenleme konusunda başka bir güçlü kurum olan ABD Menkul Kıymetler Ve Borsa Komisyonu (Securities and Exchange Commission (SEC) ) ile işbirliği yapmanın önemini vurguladı.

Çarşamba günü  Washington D.C.’de yapılan FIA Hukuk ve Uyum konferansı sırasında komisyon üyesi Brian Quintenz bu durum hakkında  ” Düzenleyici bakış açısını koordine etmek ve uyumsuzlukları gidermek için hem SEC hem de CFTC’de devam eden bir çaba” yorumunu yaptı.

Quintenz özellikle kripto para birimlerine vurgu yapmadı ancak onlar hakkında konuştuğunda altını çizdiği nokta ” sahtekarlık, market manipülasyonu ve iş birliğini bozan ticari anlayış içeren para birimi” oldu.

Dinleyenlere CFTC’nin ”bu gelişmekte olan varlık klasmanındaki dolandırıcılık girişimlerini takip etmek” amacıyla özel bir çalışma ekibi kurduğunu ve SEC ile olan işbirliğinin altını çizdi. Bu işbirliği ile amaçlanan şeyin de ” ürün isimlendirmeleri yüzünden kötü bir unsurun hukuksal boşluklardan yararlanıp aradan sıvışmamasını sağlamak” olduğunu belirtti.

Quintenz’in sözünü ettiği ek bir açıklamaya göre SEC ve CFTC arasındaki güncel işbirliği örneği olarak sözde My Big Coin ve CabbageTech kripto para sahtekarlıkları örnek olarak gösterilebilir.

Kripto para birimlerinin finansal sağlamlığa ve dengeye zarar verebileceği riskini de unutmamak gerektiğini belirtti. Şimdi olmasa bile illa ki günün birinde. Quintenz, -kendilerini genellikle yeni gelişmelere ayak uydurabilmek için koşuştururken bulan –  yetkililerin  ve düzenleyicilerin, bu kötü sonuç olmadan hareket geçmesi gerektiği konusunda da ısrarcı.

Benham ise kripto para piyasalarındaki her şeyin sahtekarlık olmadığının farkında. Yaptığı açıklamada yapılan politikanın ” Fintech (finansal teknoloji) kavramını daha iyi anlamayı yansıtan ve hisse sahiplerinin ihtiyaçları ile endişelerini giderebilecek” bir noktada olması gerektiğini belirtti.

Komisyon üyesi kripto para endüstrisinin kendi düzenlemelerini yapması konusuna ise kuşkulu yaklaşmakta. Buna sebep olarak da bu kripto para birimlerinin ”hareketlerinin tek odak noktasının sadece endüstrinin büyümesi” olabileceğini belirtti. Böyle olsa bile bütün piyasa katılımcılarına bu politikayı ve düzenleme çerçevesini oluşturmak için kucak açtığını belirtip şu cümle ile sözlerini noktaladı:

”Hadi hep beraber çalışalım, dürüst bir iletişim içerisinde olalım ve çok kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için gerekli çözümlere odaklanalım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment