Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arizona’nın Vergi İçin Kripto Para Kabul Etme Girişimi Sekteye Uğradı

Arizona’nın vergi ödemelerini kripto para ile ödeme konusundaki yasa tasarısı eyaletin Temsilciler Meclis’inden geçti ancak bir takım sorunlara uğradı. Yeni hale neredeyse eskisinden tamamen farklı bir konumda.

Halka açık kayıtlar gösteriyor ki Arizona Temsilciler Meclisi 1091 numaralı Senato Yasa Tasarısını 30 Nisan tarihinde 43’e 14 oy ile kabul etti. Bu rahat sonucun yanı sıra söz konusu olan tasarının şuan ki durumu, ilk sunulduğu ve daha sonra kabul edildiği halinden çok farklı.

Şuanda bu işi yapmakla görevli Senato ve Temsilciler Meclisinden kanun yapıcı üyeler, bu farkları orta bir yolda uzlaştırmak için görüşmelere başlıyor.

Şimdiye kadar ortaya çıkan en büyük değişiklik ise Arizona Maliye Bölümüne dayatılmakta. Bu değişiklik maliyenin vergi sorumluluğundan doğan ödemeler için kripto para birimleri kullanılması konusunda bütün engelleri aşmasından sonra, bütün bunların reddedilmesi oldu.

Eğer olduğu gibi uygulansaydı, Meclisin sunduğu versiyon Maliye bölümünün bu konuyu incelemesini hiç gerektirmeyecek ve ”Denetimden sonra ek tutarların ödenmesi de dahil olmak üzere, satış noktasında gerçek zamanlı olarak hızlı havale ve vergi tahsilini sağlayan bir ödeme sistemi geliştirebilir, kabul edebilir ve kullanabilir” hale getirecekti.”

Yasa tasarısı içerisinde ek olarak şu açıklamalar yer alıyor:

”Maliye bölümü, bir vergi mükellefinin başka bir kişinin gelir vergisi sorumluluğunu, bitcoin, litecoin veya elektronik eşler arası sistem kullanan başka bir kripto para birimi gibi bir ödeme yöntemi ile ödeyip ödeyemeyeceğini araştırmalı. Maliye buna ek olarak kripto para ödemelerinin fiş üzerindeki geçerli ücret tarifesi üstünden ABD dolarına dönüştürülmesini araştırmalı. Maliye ayrıca bu süreçte vergi mükellefinin hesabının dolara dönüştürülmeden önceki miktarı ile Maliye tarafından dönüştürme ücreti veya masrafı olarak tahsil edilen ücretten sonra hesapta kalan paraya göre ne kadar değiştiğini de incelemeli.”

Bu tasarı bu çalışmanın ne zaman başlayacağını veya sonuçların bir rapora dökülmesi için ne kadar zaman gerektiğini belirtmiyor. Arizona eyaletinin vergi merkezlerinin şimdi veya ileri bir tarihte kripto para kullanarak ödeme alıp almayacağı ise hala kesinlik kazanmadı.

Senatör Warren Petersen’in ofisi bu konu hakkında yorum yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment