Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arizona’da Yetkililer Bitcoin İle Vergi Ödenebilmesini İstiyor

Arizona Senatosuna sunulan yeni bir taslak, kabul edilmesi durumunda, vatandaşların devlete olan vergi yükümlülüklerini Bitcoin veya diğer kripto paraları kullanarak ödeyebilmelerini sağlayacak.

Kamu kayıtlarına göre Senatör Warren Petersen ve üç diğer kanun yapıcı tarafından desteklenen taslak 9 Ocak tarihinde değerlendirilmesi için gönderildi. Taslak gönderildikten sonra değerlendirilmesi için Arizona Senatosu Kurallar Komitesi’ne yönlendirildi.

Metne göre getirilmek istenen uygulama “Bitcoin veya diğer kripto paralar gibi eşten-eşe sistem kullanan bir ödeme yönteminin” eyalet hükûmetine olan “vergi ve ceza” borçlarını ödemek için kullanılabilmesini sağlayacak.

Eyalete gönderilen taslağın bir kısmı:

“Gelir İdaresi makbuz (alındıktan) sonraki yirmi dört saat içerisinde kripto para ödemelerini geçerli oranla ABD dolarına dönüştürecek ve vergi verenin hesabına dönüştürülmüş dolar miktarını ekleyecek.”

Bu uygulamanın Arizona eyaletinde geçerlilik kazanıp kazanmayacağı henüz belli değil. Buna benzer bir çaba 2016 yılında New Hampshire’da da gösterilmişti ancak bazı kanun yapıcılar konuyla ilgili -çoğunlukla Bitcoin’in oynak fiyatıyla ilgili- endişelerini dile getirmiş ve taslağın kabul görmemesini sağlamışlardı.

Ancak Arizona’daki kanun yapıcıların geçmişte teknolojiyle ilgili taslakları onayladıkları oldu. Geçtiğimiz bahar eyaletin yasama organı Blockchain imzalarını ve akıllı kontratları eyalet yasası dahilinde geçerli olarak tanıdı. Vali Doug Ducey bu uygulamayı geçtiğimiz Mart ayında imzalayarak yasa haline getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment