Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Mahkemesi İflas Etmiş Kripto Borsası BitGrail’in Kapalı Kalmasına Karar Verdi

İtalyan menşeli kripto para borsası BitGrail, tam aksini arzulasa da görünüşe göre yakın bir zamanda tekrar açılamayacak.

Geçen haftanın perşembe günü olan 17 Mayıs tarihinde Floransa Mahkemesi borsanın – ki şu an iflas sürecini yaşamakta – işlemlerine devam edebilmesini ve müşterilerine tekrardan hizmet sunabilmesini tamamen engelleyen önlemsel bir kararı onadı.

Bu karar için sunulan teklif BonelliErede isimli bir hukuk firması tarafından verildi ki onanan kararın halka duyurusunu yapan da yine aynı firma oldu. BonelliErede, bir zamanlar en fazla miktarda nano (XRB) koini işlemine sahip olan borsadan fonlarını geri almaya çalışan 3.000’in üzerinde BitGrail kullanıcısına yardım etmekte olduğunu belirtti.

Daha önce BitGrail Şubat ayında o zamanın değeri ile 170 milyon dolar civarına denk miktar olan yaklaşık 17 milyon XRB’yi kaybettikten sonra iflasını açıklamıştı.

Borsa işletmecisi Franceso ‘’Bombacı’’ Firano kayıp fonlar için kripto para geliştirici takımını suçladı ve bunun BitGrail’den kaynaklı olmayıp Nano protokolü yüzünden gerçekleştiğini ifade etti. Franceso başarısız ve ilginç bir şekilde girişimcileri blockchain’i geriye sarıp fonları geri almaya zorlamıştı.

Nano Foundation ise geçen ay yaptıkları bir güncellemede ‘’bütün güvenilir kanıtların’’ BitGrail’in borsa yazılımındaki bir bug’ın bu kayıptan sorumlu olduğunu ve kripto para protokolünün gayet güvenliği olduğunu açıklamıştı.

Firano 2 Mayıs tarihinde BitGrail’in işlemlerine devam etme girişiminde bulunsa da sadece üç saat sonra bir hakim BonelliErede’nin tedbirsel durdurma kararını onaylamasından sonra kapatılmıştı. Bu kararla ilgili davanın asıl duruşması ise geçen hafta yapıldı.

BonelliErede’den yapılan açıklama mahkemenin BitGrail firmasından kalan varlıklara da el koyduğunu ve bunları denetlemesi için özel bir yönetici seçtiğini gösteriyor.

Bu esnada Nano’nun önde gelen geliştiricisi Colin LeMahieu CCN’e verdiği bir röportajda topluluğun bu olayın yansımalarıyla hala uğraşıyor olmasına rağmen projenin son hızda ilerlemeye devam ettiğini belirtmişti.

‘’BitGrail olayı çok talihsiz bir olay olsa bile projeye ket vuramadı. Olayla ilgili tam olarak ne olduğuna karar verme ve yasal seçenekleri araştırma konularında ciddi kaynak ayırdık ancak en çok önem arz eden durumlardan ikisi protokol gelişimi ve tüm projenin dönüm noktası olduğu için ilerlemeye de devam ettik.’’

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment