Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi GMO Dünyanın İlk 7nm’lik Bitcoin Madenci Cihazını Piyasaya Sürecek

Japon teknoloji devi GMO Internet yıl içerisinde 7nm’lik çip üzerine kurulmuş dünyanın ilk bitcoin madencilik cihazını üretmeyi planlıyor.

Çarşamba günü yapılan duyuruda firma, yeni B2 madencilik cihazının 6 Haziran tarihinde seri üretime geçeceğini ve bundan dört ay sonra Ekim ayının sonlarında sevkıyata başlayacaklarını ifade etti.

Bu cihaz, firmanın 2017 Eylül ayı başlarında yeni ASIC işlemcisi araştırmakta ve üretmekte olduğunu belirttiği tarihten beri sürdürülen araştırmaların bir ürünü. Yeni cihazın düşük elektrik tüketimi ile yüksek seviyede hashing gücüne sahip olduğunu belirten firma, B2’nin fiyat ve performans ile ilgili detaylarını Haziran ayındaki piyasaya sürüm sırasında açıklayacağını ifade etti

Duyuruya göre GMO bu yeni  B2 ürününü diğer madencilere satmanın yanı sıra buna ek olarak kendisinin sahip olduğu mevcut madencilik faaliyetleri için de kullanacağını belirtti.

GMO’nun haber bültenlerine giriş yaptığı ilk gelişme bu değil. Firma geçen sene çip üretimi ve kendi madencilik işletmeleri de dahil olmak üzere alandaki gelişmeleri araştırmak için 90 milyon dolar bütçe ayırarak bitcoin madencilik işine önemli bir giriş yapmıştı.

GMO’nu madencilik faaliyetleri 2017 yılından beri devam ediyor ve bu ay yayınlanan bir rapora göre firma geçen aya kadar çoktan 906 bitcoin ve 537 bitcoin cash kazmayı başarmış.

Üretim maliyeti tam olarak bilinmezken, kazdıkları koinlerin toplam bedeli şu anki fiyatlara göre 8 milyon dolar civarında.

Bütün bunlar yaşanırken GMO daha gelişmiş madencilik çipleri üreterek bitcoin madencilik endüstrisinden faydalanmak isteyen tek büyük teknoloji firması olarak kalmıyor. Şubat ayında yaptığımız  bir haberde, rakipler içerisinde en dikkate değer firmalardan birisi olan Samsung’un da 2018 yılı içerisinde 7nm’lik çipler için ‘’risk üretimi’’ yapmayı planladığını belirtmiştik.

Bütün bunlara ek olarak GMO geçen senenin Ekim ayında kendi bitcoin madencilik cihazını 2018 yılında ilk dijital para arzı yöntemiyle satabileceğini açıklamıştı. Firma temsilcilerinden birisi CoinDesk kaynağına, firmanın hala bu fikri gözden geçirdiğini ancak planın daha çok erken aşamalarından birisinde oldukları için daha fazla bilgi paylaşamayacağını belirtmiş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment