Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Bitcoin Madencilik Ekipmanı Üretecek

Güney Kore ekonomisine büyük katkıda bulunan ve ülkenin en büyük şirketi olan Samsung Bitcoin ve kripto para madenciliği ekipmanlarının ve ASIC madencilik çiplerinin üretim aşamasına başladı.

Yerel medya kaynakları Samsung‘un geçtiğimiz yıl Çinli bir Bitcoin madencilik ekipmanları üreticisi ile ortaklık kurduğunu ve ASIC çiplerinin gelişimini tamamladığını belirtti. Dünya’nın en büyük yarı-iletken üretim tesislerinden birini işleten Samsung kripto para madencilik ekipmanlarının üretimini ve dağıtımını ilk olarak Çin piyasasına yapacak.

Samsung’un uzun vadeli planı olarak giriştiği madencilik ekipman üretme işinin Çin’den başlayıp kripto paraların çok daha fazla ilgi gördüğü Güney Kore ve Japonya gibi ülkelere yaymak istediği gösteriliyor.

Yerel medyaya konuşan bir Samsung sözcüsü şirketin ekipmanları üretmek ve ortaklık kurduğu Çinli madencilik firmasından gelen talebi karşılayabilmek için bir dökümhane işleteceğini söyledi. Başlangıç olarak Samsung yalnızca Çin piyasasını hedef alıyor olacak ve Samsung ekipman üretim işine yeni girdiği için bu girişimden elde edeceği gelirin ölçeği henüz kestirilemiyor. Samsung sözcüsü şu şekilde konuştu:

“Samsung Çinli bir kripto para madencilik firmasına madencilik ekipmanının ve ASIC çiplerinin arzını sağlayan bir dökümhane işletiyor. Samsung kripto para madenciliği girişimine yeni başladığı için bu işten elde edebileceği gelirden emin değil.”

Samsung’un önümüzdeki aylar boyunca kısmen küçük kripto paralar için üretilmek GPU ekipmanları üretmesi bekleniyor

Samsung’un her türlü talebi karşılayabilecek büyüklükte ve nitelikte yarı-iletken üretim tesisleri bulunuyor. Samsung geçtiğimiz yıldan beri Apple’ın iPhone X modelinin OLED ekranlarının tedarikçisi durumunda. Apple’a bu tedariği sağlayan tek şirket Samsung çünkü Apple’ın ihtiyacını yalnızca o karşılayabiliyor.

Apple, Samsung’un rakibi olan LG’ye OLED ekranlar üretmesi için milyarlarca dolar yatırım yapmış olmasına rağmen hiçbir şirket çip ve elektronik ekipman üretiminde Samsung ile aynı düzeye gelmeyi başaramadı.

Şu anda yarı-iletken üretim firması olan ve büyük çaplı Bitcoin madencilik ekipmanları sağlayan tek şirket Tayvan’daki TSMC. Samsung’un küresel madencilik sektörüne adım atmasıyla birlikte TSMC, ilk kez bir rekabet duygusu yaşayabilir.

Samsung Securities uzmanlarından Hwang Min-seong yerel medya kaynaklarına yaptığı açıklamada Samsung’un ASIC çip üretimiyle birlikte gelirini arttıracağını söyledi. Ancak şirket bu girişiminin uluslararası düzeye getirmediği sürece çip üretiminden elde edeceği gelirin çok büyük ölçüde olması beklenmiyor.

“Samsung Electronics, ASIC çip üretimiyle birlikte gelirini arttırabilir ancak dökümhane şirketin yarı-iletken üretim tesisinin çok küçük bir kısmından oluştuğu için şirketin madencilik girişiminin şirket gelirleri üzerinde büyük bir etkisi olacağını söylemek zor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment