Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2019 Yılına Kadar Kurumların % 20’si Kripto Parayı Kabul Edecek

Thomson Reuters, kripto para ticareti ve finansal kurumlar ile ilgili bir anketin sonuçlarını yayınladı.

Basın bültenine göre anket, 400’den fazla müşteriyi kapsıyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 20’si, 12 ay içinde müşteriler için işlem seçeneklerine kripto parayı eklemeyi düşündüklerini belirtti. Bunların üçte ikisinden fazlası bu işlemin önümüzdeki 3-6 ay içinde geleceğini belirtti.

Ayrıca basın açıklaması, yapılan bu anketin “kripto paralara olan yatkınlığın yayılmasını” keşfettiğini söyledi.

Thomson Reuters’deki Ticaret Eş Başkanı Neill Penney şunları söyledi:

“Kripto para, ticari piyasanın hala küçük bir parçası. Ancak bu araştırma, kripto paranın finansal hizmetler sektörünün ana akımına girmeye başladığını gösteriyor. Bu bir yıl öncesine göre büyük bir değişiklik”.

Thomson Reuters, kitle iletişim araçlarını ve bilgileri ele alan Toronto merkezli bir şirket. Toronto ve New York borsalarında işlem görmekte.

Anketin sonuçları, son altı aydır dünyada gördüğümüz yankıları yansıtırken giderek artan sayıda geleneksel finansal kurumu, kitlesel kamu talebi sonrasında müşterilerine kripto para seçenekleri sunmaya zorladığını gösteriyor.

Mart ayında yapılan Londralı tacirlerden oluşan bir ankette, tacirlerin yüzde 10’unun kripto para sahibi olduğu ve gelecekte bu rakamın daha da büyüyeceği keşfedildi. Ayrıca anket 1000’den fazla katılımcının, büyük firmaların yakın gelecekte sektöre katılımlarını artıracağını beklediklerini de ortaya koydu. Thomson Reuters’ın son bulguları bu bulguları desteklemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment