Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rönesans’tan Kalma 44 Milyon Dolarlık Konak Bitcoin ile Alınabiliyor

Roma’nın kalbinde yer alan Rönesans döneminden kalma tarihi bina birkaç gün içerisinde gayet ‘modern’ bir şekilde satışa çıkarılacak.

17 bin metrekarelik konak 28 Haziran Perşembe günü açık arttırma usulüyle satılacak ve bu arttırmaya ABD dolarıyla ya da kripto parayla katılmak mümkün olacak. Konağın açılış fiyatı 38 milyon €’dan (yaklaşık 7 bin 200 Bitcoin) başlıyor. Dört katlı konağın 11 yatak odası, 15.5 banyosu, bir adet tiyatrosu, özel bir bahçesi ve küçük bir mabedi var.

Bundan daha önce de açık arttırmasında kripto para kullanılabilen mülkler olmuştu. Yani bu konak bu alanda bir ilke imza atmayacak ancak konağın, kripto para ile satın alınabilecek en pahalı ve tarihi mülklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Konak zamanında Michelangelo ile de çalışmış olan 16. yüzyıl mimarlarından Giacomo Della Porta ve Girolamo Rainaldi tarafından tasarlandı ve inşa edildi ve günümüzde İtalyan hükümeti tarafından sit alanıyla korunuyor. Yapılacak açık arttırmayla “böyle bir konuta yakışabilecek yeni bir sahip” bulunması hedefleniyor. Açık arttırmaya katılmak isteyen kişilerin kayıt yaptırıp 100 bin dolar (ya da bu meblağın kripto para üzerinden dengi) ödeme yapmaları gerekiyor.

Açık arttırmanın zamanlamasına bakacak olursak durumun kripto paralar açısından pek de iyi olmadığını söyleyebiliriz. Bundan beş ay önce çok daha az sayıda kripto parayla bu konak alınabilirdi ancak böyle bir şey artık mümkün değil. Bitcoin 2017 yılının sonlarında gördüğü 20 bin dolar seviyesinden yaşanan çeşitli gelişmeler sonrasında 6 bin 100 dolar seviyesine kadar gerilemiş durumda. Yani şu anda 7 bin 200 Bitcoin kullanarak alınabilecek olan bu konak Aralık ayında 2 bin 200 Bitcoin karşılığında alınabilirdi. Bu arada dolar ise euroya karşı değer kazanmış durumda. Yani konağın açılış fiyatı 2017’nin sonuyla kıyaslandığında dolar bazından 1 milyon dolar daha az maliyetli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment