Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami’de 455 Bitcoin’e Bir Villa Satıldı

Bir kripto para yatırımcısı, Miami’de ultra lüks evini, 455 Bitcoin karşılığında satarak, tarihteki en büyük kripto para kullanılan ev satışını gerçekleştirmiş oldu.

Miami’deki Villa, 455 Bitcoin’e El Değiştirdi

Konuyla ilgili konuşan 7 yatak odalı süper lüks dairenin sahibi Michael Komaransky, Ponce Davis mahallesinde bulunan muhteşem evini Bitcoin veya Amerikan doları ile ilk olarak Ağustos 2017’de satışa çıkardığını belirtti. Yerel basına açıklamalarda bulunan Komaransky, evini Bitcoin karşılığında satışa çıkarmasının ana nedenini ise şöyle açıkladı:

”Dünyada maalesef kripto paralar ile ilgili bazı kesimlerin yanlış bir algısı var. İnsanların bir kısmı, bu paraların sadece yasa dışı işlerde vs. kullanıldığını düşünüyor. Benim buradaki Bitcoin ile satma amacım, bu paranın gündelik hayattaki nesnelerin de satın alımında kullanıldığını göstermekti.”

Evin yeni sahibi 6 Şubat’ta işlemi gerçekleştirirken, ev için o günün değeri ile 6 milyon dolar olan 455 Bitcoin’lik bir ödeme yaptığını da belirtti.

Satışta hiçbir şekilde Amerikan doları kullanılmazken, satış sonrası da herhangi bir dönüşüm yapılmadı. Bu da, bu satışı tarihin en pahalı Bitcoin ile ev satışı yaparken, Florida’da da ise Bitcoin ile ev satımı, ikinci kez gerçekleşmiş oldu.

Evi satan emlak firması Pulse Real Estate’e göre ise, evin yeni sahibi de aynı Michael Kamoransky gibi, eski bir kripto para yatırımcısı ve Bitcoin ile alım yaparak, o da Kamoransky’nin bahsettiği olguları göstermek istemiş. Konuyla ilgili konuşan emlak firması sahibi ise:

”Bu muhteşem evin yeni sahibi de, aynı bay Kamoransky gibi eski bir Bitcoin yatırımcısı ve Bitcoin’in her şeyi satın alabilmek için kullanacağını gösterebilmek için bu evi aldı. Bitcoin fazlasıyla özgürlükçü bir para birimi ve eğer harcayacak başka yeriniz yoksa, böyle bir ev alabiliyorusunuz.” dedi.

Daha önce, bir Bitcoin yatırımcısı olan ve bir kripto para sitesi olan Bits to Freedom sitesinin kurucusu olan Paychecks lakaplı Ivan Pacheco da kripto paralar ile ev satın alan ilk isim olmuştu. Yine Florida’daki bir konut için o dönem tam 17,741 bitcoin ödeyen Pacheco’nun o parasının, o dönemki karşılığı ise 250 bin dolardı. Amerika’da daha önce yapılan Bitcoinli ev satışlarında ise Bitcoin, önce Amerikan dolarına çevrilip, ödeme öyle yapılıyordu.

Gelecekte Bu Örnekleri Daha Çok Görmek Mümkün

Bitcoin ile bu tarz evlerin satın alımı, gelecekte daha popüler olabilir çünkü bu sayede sınır tanımaksınız ve üçüncü, dördüncü taraf komisyonlarını da azaltarak ödemenizi yapabilir ve işlem ücretlerini düşürebilirsiniz.

Buna karşın bazı eleştrilere göre de, Bitcoin’in en başlardaki kötü ünü (ağır silah alımı, vergi kaçırma ve diğer illegal aktivitelerde kullanım gibi) bu tarz işlemlerin az olmasına yol açtı. Yine bazı otoriteler, bu tarz ev alımlarının da gayet kara para aklama amacıyla yapılabileceğine dikkat çekiyor.

Bu arada evin satıcısı olan Michael Kamoransky, kripto para ticareti yapmaktan 38 yaşında emekli olurken, şimdilerde DRW Holdings adında olan ve 2014 yılında açtığı kripto para borsasının başında bulunuyor. Kamoransky geçmişte de iki kez Bitcoin kullanarak ev almaya çalışmış ancak, parasını dolara çevirmesi gerektiği söylenmişti…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment