Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper: Kripto Paralar ve Bitcoin Dünyayı Ele Geçirecek

Ünlü risk sermayedarı Tim Draperkripto paraların ve Bitcoin’in sonunda dünyayı ele geçireceğine inanıyor.

Bitcoin’e Bahse Girmek

Tim Draper, ana akım haline gelmeden önce Bitcoin’e ve kripto paralara güçlü bir şekilde inanan birkaç risk sermayedarından biriydi. Yakın tarihli bir Forbes makalesine göre Tim Draper, dijital paraları ilk defa 15 yıl önce Güney Kore’deyken düşünmüş. Kaliforniya merkezli yatırımcı, U.S Marshals servisi tarafından düzenlenen bir müzayedede yaklaşık 20 milyon dolar değerinde, yani 3200 Bitcoin satın almasıyla 2014 yılında birkaç haber sitesinde yer aldı. Satın aldığı Bitcoin’ler ünlü Silk Road karanlık ağ pazarı tarafından ele geçirildi.

Forbes makalesinde düşüncelerini dile getirdi:

“Bitcoin ve kripto paraların dünyadaki ticaretin çoğunda kullanılacağına inanıyoruz”.

Daha sonrasında Tim Draper şunları ekledi:

“Kripto para güvenli ve küresel dağıtılıyorken,yasal para siyasi güçlerin kaprislerine maruz kalıyor.İnsanlar hala neden yasal paraya geri dönmek ister bilmiyorum”.

Bitcoin fiyatı zirvedeyken, Draper’ın Bitcoin’lerinin 600 milyon doları aştığı tahmin edildi.

Kripto Paralar Yasal Paraların Yerini Alacak

Tim Draper, Bitcoin ve kripto paralar için olan güçlü inancını daha öncede belirtmişti. CNBC makalesinde, yakın gelecekte kripto paraların ticaretteki yasal paraların yerini alacağını belirtti ve şu sözleri söyledi:

“Beş yıl sonra Starbucks’a veya McDonald’s’a gidip yasal para ile bir burger veya kahve almaya çalışırsanız, tezgahtaki kişi size gülecek”.


Raporlar, Draper’ın 40 farklı kripto para borsasına yatırım yaptığını gösteriyor. Ayrıca, Tezos ICO’ya da 230 milyon doları aşan yatırım yaptı.Projeye toplu dava açılmasına rağmen endişelenmeyen deneyimli yatırımcı açıklıyor:

“ICO’ların topluma getirdiği yaratıcılığın ve girişimcilerin ilerleme kaydetmeleri konusunda hala hevesliyim.Ancak ekiplerin,tokenın popüler olması durumunda insanların beklentilerini yönetmek için dikkatli bir plan yapmaları gerekiyor”.

Bir Bloomberg raporunda, Tezos ICO ile ilgili şunları da belirtti:

“Tezos ekibi bir harika.Şaşırtıcı bir platform yürütme ve oluşturma yeteneklerine çok güveniyorum”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment