Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Kripto Para Borsası Yeni Düzenlemeyi Uygulamada Geç Kaldı

Güney koreli kripto para borsası Coinpia 6 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada ülkedeki yeni KYC gerekliliklerini zamanında yerine getiremediği için 30 ocak itibariyle kripto para ticaretlerini durdurma kararı aldı.

Aralık ayının sonlarında duyurulan yeni ve daha katı olan kara para aklama düzenlemesi geçtiğimiz 30 Ocak günü yürürlüğe girmişti. Şimdi ülkedeki kripto para birimleri piyasasında bulunan her bir müşteri gerçek isimlerini kullanmak zorunda ve kripto-gerçek para işlemlerinde gerçek banka hesapları kullanmaları gerekiyor.

Coinpia yapmış olduğu açıklamada Financial Services Commission (FSC)’nin koymuş olduğu yeni yasanın gerekliliklerini yerine getiremediğinden ötürü 30 Ocak itibariyle işlemlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Coinpia müşterilerinin gerçekliğini doğrulayacak bu sistemi zamanında uygulamaya koyamadığı için böyle bir karar almak zorunda kaldığını ve bir çözüm bulana kadar işlemlerine devam edemeyeceklerini belirtti.

Kore gümrük hizmetlerinin geçen hafta yapmış olduğu basın açıklamasında yeni KYC yasası yürürlüğe koyulduktan bir gün sonra piyasada bu yasaya uygun olarak 600 milyon $’lık dijital para işlemi yapıldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment