Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sigorta Devi Allianz, Blockchain Altyapılı Token’ini Test Ediyor

Geçtiğimiz günlerde sigorta devi Allianz, hem masrafları azaltmak hem de durmadan döviz değiştirmek zorunda kalmamak için, kendi alt kurum ve kuruluşları arasında içsel para transferini sağlayabilmek için yeni bir token üzerinde çalışmalar yapmaya başlamıştı.

”Allianz-token” adındaki bu gelişme, token için uygun bir blockchain tescili oluşturan Adjoint isimli blockchain startupının da desteği ile yürütülüyor. Adjoint ise bu konu hakkında henüz bir yorum yapmadı.

Ancak, Allianz’ın mükerrer sigorta bölümü uzmanı ve B3i blockchain sigorta birliği’nin temsilcisi olan Oliver Volk, tokenin yapım aşamasında olduğunu doğruladı.

”Evet gelen paranın tokena dönüştürülebileceği bir Allianz-token üzerinde düşünmekteyiz. Ancak bu çok büyük bir hayvan ve bunun için ne gibi kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini bilmiyoruz.”

Volk, Allianz tokenin ”Özellikle ana merkez tarafından kabul edilmeyen ve tekrar başka para birimlerine çevrilmesi gereken bazı dövizler hakkında konuşursak, FX kısıtlamalarından ve diğer ayarlamamız gereken konulardan kurtulmamız için altın bir fırsat” olduğunu vurguladı.

Söylediklerine göre bankacılık sistemine daha az bel bağlamak, verilen komisyonlar açısından çok fazla tasarrufa sebep olacağından ve Allianz tarafından dünyanın her yerinde rahatlıkla kullanılabileceğinden, onlar için çok daha rahatlatıcı olacak. (Fortune 500 listesinin içerisinde olan Allianz 100’ün üzerinde ülkede hizmet vermekte.)

Bu içsel token şirketin Allianz Küresel Şirket  & Özel Antlaşma (ACGS; Allianz Global Corporate  & Specialty ) biriminin bir projesi. Bu proje, Citigroup’un CitiConnect API’si kullanılarak ödeme yapılması amaçlanan bir firma sigortası temelli blockchain projesi sonunda ortaya çıktı.

AGCS biriminin orta ve doğu Avrupa teknoloji programı müdürü olan Alan Cabello, bu token fikrinin, daha önce yaptığı bir sigorta şirketinin başka bir tanesine hizmet sağladığı iadeler ve rehinler için olan firma sigortası prototipinden ortaya çıktığını söyledi.

Bir banka transferinin aktarılması işleminin iki veya üç günü aşabildiğini söyleyen Alan, ”bütün firmaların bunu kayıt altına alması, evraklaması, herkesin kendi masasında bunu tekrar yapmaya çalışması gerçekten çok zaman ve çaba gerektiriyor.” diyerek bu tokenin asıl amacını ve ortaya çıkış nedenini birazcık da olsa açıkladı.

Bu problem sadece Allianz’a da has değil aslında diyen Cabello, sözlerine şöyle devam etti:

”Bütün büyük endüstriler ve bütün büyük şirketler dünyanın bir ucundan diğer ucuna para göndermek konusunda sıkıntılar çekmekte.”

Volk, ”Allianz bünyesindeki bir ekip, bir kurumun belirli bir parayı başka bir kuruma göndermesi ile ilgili gönderilmiş e-posta sayısını saydı ve elde ettikleri miktar 2.000 üzerinde oldu.” diye de ekledi.

Allianz’ın bu tokeni çıkartmak istemesinin bir başka ana nedeninin ise müşterilerin düzenli olarak ”benim param nerede?” şeklinde darlamalarının olduğunu belirten Cabello:

”Son bir kaç aydır bizi en çok oyalayan şey aslında bu.” diye belirtti.

Cabello bu tokenin blockchain tabanlı bir proje olmasına karşın kripto para birimleri ile hiçbir alakasının olmadığını vurgularken, ” Bizim tokenimiz dolara endeksli.” demekten de kendini alıkoymadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment