Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Farklı Borsalarda Ticareti Yapılabilen Bir Token Çıkartmak İstiyor

Çoğu kripto para meraklısı Güney Kore’nin bu sektörün mihenk taşlarından birisi olduğunun farkında. Yerel kripto borsaları her geçen gün artmakta olan bir ticari işlem hacmine sahipler. Buna ek olarak, bu gibi şirketlerin ‘yerinde saymak istemedikleri’ de su götürmez bir gerçek. Bithumb tam olarak bunu farklı bir şekilde yapmak istiyor; – kendi yerel token’ini çıkartarak.- Şimdilik bu tokenin Güney Kore dışında sunucuya sahip bir  ICO aracılığıyla yapılacağı bilinmekte.

Bithumb son yılların adından en çok söz ettiren kripto para borsalarından birisi haline geldi ve görünüşe göre bu borsa, listelerinde işlem görmekte olan bütün kripto para birimlerini de etkileyebilmekte. Konu bithumb, bithumbın müşterileri ve özellikle altkoinler olunca, bu borsa -eşi benzeri pek bulunmayan- bir sıklık ve ticari işlem hacmiyle yoluna devam etmekte. Bu sebeple şirket bir kaç ay önce, Güney Kore içerisinde fiziksel bir müşteri hizmetleri bürosu açmaya karar vermişti.

Bithumb’dan Gözüpek Bir Plan

Bu açılış ise Bithumb’ın yayılma politikasının emekleme hamlesiydi diyebiliriz. Yerel kaynaklar şimdilerde şirketin yerel bir kripto para borsası tokeni çıkartmak istediğinin dedikodusunu yaymaya başladı. Bu daha önce yapılmamış bir iş modeli değil tabii ki. KuCoin ve Binance gibi şirketler de işlem ücretleriyle baş edebilmek için kendi tokenlerini çıkartmışlardı. Bithumb içinse, bu kademede böyle bir girişimde bulunmak inanılmaz mantıklı gibi duruyor. Bu, ilerleyen yıllarda şirketin kripto para piyasalarına tutunmasının temellerini oluşturacak gibi duruyor.

Tek kafa kurcalayan kısım ise bu token’in ICO’lar aracılığıyla çıkarılacak olması. Daha da detaylandırmak gerekirse, Güney Kore sınırları içerisinde ilk dijital para arzları şuan için yasa-dışı konumda. Görünen köy kılavuz istemez, diyerek bunun şirket için kocaman bir engel olduğunun altını çizmekte de fayda var aslında. Ancak, Bithumb’ın burada devreye soktuğu ‘çıkış kapısı’ ise bu token’i başka bir ülke sınırları içerisinde piyasaya sürmek olacak. Bu onların Kore hükumeti ile bağlantılı herhangi bir yaptırımdan veya düzenlemeden kaçınmasını sağlayacak. Değişik ve gözüpek bir karar olmasına rağmen, bu konudaki ‘fısıltılar’ hala bir netlik kazanmadı.

Dahası, bu Bithumb tokeni sadece kendisine özgü ticaret kapasitesine sahip olmayacak. Bunun yerine şirket bunu diğer tokenlerle değiş-tokuşu yapılabilecek şekilde piyasaya sürmek istiyor. Bu ise başlı başına yerel bir token üretmek için çok zor ama yine de çok ilginç bir durum. İlerleyen günlerde bu planın meyvesinin nasıl olacağını görmek heyecanlandırıcı bir gelişme olacak. Eğer başarılı olursa, Bithumb piyasanın geri kalanı için ilgi çekici bir düzenleme yapmış olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment