Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırımcılar Kripto Para Muafiyetini Tartışmak İçin SEC’le Görüştü

Kripto para endüstrisinin büyük yatırımcıları Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures’ın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilileri ile Blockchain temelli tokenların kurumun gözetiminden muaf tutulmasını görüşmek üzere özel bir toplantı düzenledikleri bildirildi.

Bugün Wall Street Journal, Silikon Vadisi merkezli girişim şirketlerinin ve özel danışmanlarının 28 Mart’ta SEC’in Kurumsal Finansman Bölümü üst düzey yetkilileri ve bazı komisyon görevlileri ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Şirketler, düzenlemenin Blockchain yeniliklerini bastırabileceğini, kriptografik tokenların yatırımları oluşturmadığını ve dolayısıyla menkul kıymetleri de teşkil etmediğini iddia etti. Bunun yerine tokenların, Blockchain tabanlı hizmetlere ve ağlara erişmenin bir aracı ya da başka bir deyişle “aracı tokenlar(utility tokens)” olduklarını belirttiler.

Oysa firmalar, dolandırıcılık davalarında SEC’in müdahalesine itiraz etmeyecekti.

Ancak makalede belirtilen kaynaklara göre SEC yetkilileri, ajansın böyle geniş bir muafiyet sağlayacağı konusunda şüpheli.

Şirketler, ICO’lardaki bireysel yatırımcı katılımına bir sınır koymayı kabul ettiği ve tokenların tekrar satışını üçüncü partilere daha yüksek bir fiyattan satmayı yasakladığı takdirde SEC’in daha kısıtlı bir muafiyet sağlayacağını düşünüyor.

Belirtilene göre Cooley, Perkins Coie ve McDermott Will & Emery’den avukatlar, Ulusal Girişim Sermayesi Derneğinden kimliği belirsiz bir lobicinin de yer aldığı toplantıya katıldı.

SEC yönetim kurulu başkanı Jay Clayton, bu ayın başlarında Princeton Üniversitesinde yaptığı bir konuşmada faydalı token sınıflandırması hakkında şüphelerini dile getirdi ve önceki açıklamalarının neredeyse tüm satış menkul kıymetlerini belirttiğini yineleyerek şunları söyledi:

“Kıyafetlerimi yıkamak için bir çamaşır tokenım olsaydı, bu bir menkul kıymet olmazdı. Ama eğer 10 çamaşır tokenım varsa, çamaşırhaneler geliştirilecekse ve bunlar bana gelecek için kullanabileceğim bir şey olarak sunulduysa onları satın alırım çünkü onları gelecek sene satabilirim. İşte bu menkul kıymet”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment