Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas Düzenleyicileri 32 Kripto Para Tanıtımcısına Soruşturma Açtı

Teksas düzenleyicisi 32 kripto tanıtımcısına soruşturma açtı ve yaygın dolandırıcılık konuları hakkında uyarıda bulundu.

Teksas Menkul Kıymetler Kurulu Yürütme Bölümü (TSSB), 10 Nisan tarihli bir raporda birimlerine bağlı “şüpheli” menkul kıymet teklifleri hakkındaki dört haftalık soruşturmanın bulgularını yayınladı.

18 Aralık 2017’den bu yana kripto yatırımları için teşvik edenlere 32 soruşturma açıldı, soruşturma açılan kurumların hiçbiri Teksas’ta menkul kıymet satabilmek için kayıtlı değildi ve bu nedenle Teksas yasalarına göre “yasaların dışında” işlem yapıyorlardı.

Rapora göre “kripto para devrimi yasa dışı ve hileli menkul kıymet teklifleriyle olgunlaşmış bir ortam yaratıyor” ve rapor yeni teknolojilerin yatırımcıların coşkusunu aşırı arttırmak için eski duygular ile birleştiğini öne sürüyor. Bu durumu “kripto para çılgınlığı” olarak tanımlıyor.

Rapor “neredeyse evrensel” olarak, gerçekçi olmayan kârları ve yatırım risklerini göz ardı eden destekleyicilerle ilgili önemli konulara dikkat çekiyor. Ve konu hakkında bahsedilen diğer hususlar olarak kimliğin kötüye kullanılması yahut sahte kılınması, işverenleri cezbetmek için ahlak dışı aracılık komisyonları teklif edilmesi gibi konular da yer alıyor.

Raporda beş detaylı örnek incelemesi yer alıyor: R2B koin, Davorcoin, LeadInvest, USI-Tech Ltd ve Bitconnect, sayılan beş örneğin hepsi de Aralık 2017 ile Şubat 2018 yılları arasında TSSB tarafından acil durdurma ve çekilme emirleri aldı. Örneklerin sonuncusu olan Bitconnect, TSSB acil çekilme emrinden sonra piyasa değerinin %98 kadarını kaybetti. Rapor, diğer dört şirketin benzer bir kaderle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıyor ve pek çok yatırımcı bu tarz olaylar sonrasında “neredeyse tüm yatırım sermayelerini” yitiriyor.

TSSB yatırımcıları kripto yatırım ürünleri satıcılarına tedbirle yaklaşmayı teşvik ederek, yatırımcıların menkul kıymetler düzenlemeleriyle korunduklarını hatırlatıyor.

Kripto para birimleri ve kripto tokenler ABD’deki çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından farklı şekilde tanımlanıyor ve düzenleyiciler işletmeleri, Mart ayı ortasında yaptıkları Kongre’deki konuşmaya göre daha fazla netlik arayışına sürüklüyor. Tokenler ICO’ların ortaya çıkmasından bu yana menkul kıymet düzenleyicileri için bir odak noktası oldu ancak bir dizi kripto varlık ve kripto sözleşme şu anda dünya çapında menkul kıymet olarak sınıflandırılmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment