Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo Japan’ın Kripto Para Borsasından Hisse Satın Alacağı Onaylandı

Yahoo! Japan, Tokyo merkezli kripto para borsası BitARG‘ın azınlık hissesini alıp işlemden geçirerek bu yılın sonunda BitARG ile piyasaya gireceği haberleriyle gündem olmuştu.

Cuma günü Japonya’dan gelen önemli haberlere göre Yahoo Japan’ın yerel bir yan kuruluşu Tokyo’daki kripto para borsası BitARG’nin %40’ını satın alacak ve bu durum teknoloji devinin kripto sektörüne girmesinin önünü açacak. Yahoo Japan, Japonya’daki en popüler web siteleri arasında yer alıyor ve ülke genelinde kullanıcı trafiğine göre 4. ve küresel olarak 40. sırada yer alıyor ayrıca site ülkenin en büyük çevrimiçi açık arttırma sitesi.

ARG, Yahoo Japan’ın tamamen sahip olduğu yan kuruluş olan ‘Z Corporation üzerinden azınlık hisse devrini kabul edeceğini açıkladı.

Borsanın işletmecisi şöyle ekledi:

“Bu sermaye katılımının bir sonucu olarak şirket Yahoo Japan Group’un hizmet operasyonunu ve güvenlik uzmanlığını kullanabilecektir. Bu durum müşterilerin şirket tarafından yönetilen borsa hizmetinin başlangıcı için hazırlanmasını ve iyileştirilmesini kolaylaştıracaktır. Güvenli borsa hizmetlerinin sağlanmasını teşvik edeceğiz.”

Anlaşmanın finansal şartları elde tutulmasa da, Reuters’in haberine göre sermayenin gayri resmi rakamları BitARG’nin %40 hissesi için 2 milyar – 3 milyar yen arasında. Bu para 18.5 milyon $ ile 27.8 milyon $ anlamına geliyor. BitARG ile ilgili önemli bir konu olarak şirket yurt içi kripto para borsası işlemlerini yürütebilmek için ülkenin Mali Hizmet Ajansı (FSA)’dan lisans almış durumda.

Daha önce bildirildiği gibi Yahoo Japan ayrıca BitARG’nin işlemlerini iyileştirmek için diğer bağlı şirketleri aracılığıyla da ek yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

Japonya’daki birçok kripto para borsası örneği gibi Yahoo’nun kripto para birimi sektörüne damgasını vurması, geleneksel bir şirket devi yatırımının en son örneği olarak söylenebilir.

Bir hafta önce büyük Japon online aracılık şirketi Monex, savunma durumuna geçmiş bir kripto para borsası olan Coincheck’in %100’ünü devraldığını doğruladı. Monex bu yıl Ocak ayında Coincheck’in cüzdanlarından NEM tokenleri için 530 milyon dolarlık hırsızlık yaratan gevşek güvenlik protokollerine rağmen kararlıydı.

Gecikmelere rağmen Japon bankacılık devi SBI, FSA’nın Coincheck hırsızlığını takip eden borsalardaki incelemeyi hızlandırdığı bir süreçte güvenlik önlemlerini güçlendirdikten sonra kendi kripto para birimi borsasını kurmaya ve işletmeye hazırlanıyor.

9 milyar doları aşan bir piyasa değeri ve aylık 200 milyon aktif toplam 600 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan mesajlaşma devi Line, FSA’ya Japonya’da kendi kripto para borsasını başlatabilmesi için başvuruda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment