Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo 2018 Yılı İçerisinde Kripto Para Borsası Açacak

Nikkei raporunun gösterdiği üzere, Yahoo Japan kendi kripto para borsasını oluşturmayı planlıyor.

Nikkei’ye göre, Japon internet firması, BitARG teknolojisinin kullanılmasıyla birlikte gelecek ay BitARG Exchange Tokyo‘nun hisselerinin %40’ını alarak bu yıl içerisinde yeni bir borsa oluşturmayı planlıyor.

BitARG halihazırda Japon finansal düzenleyicisi (FSA) tarafından lisanslı durumda ve rapora göre, gelecek yatırımlarının 2019’un başlarında Yahoo Japan tarafından yapılması bekleniyor.

Yahoo Japan, BitARG’ın hisse senelerini, şirketin alt kuruluşu olan forex işlem platformu YJFX vasıtasıyla satın alacak. Nikkei, %40 kadar bir hisse payının firmaya 2 milyar yen (19 milyon dolar) bir maaliyeti olacağını söylüyor.

Satın almadan sonra, YJFX’den bir takımın yeni borsayı geliştirmeye başlaması bekleniyor. Takım aynı zamanda kurumsal yönetim, müşteri yönetimi ve güvenlik için de sistemler tasarlayacak.

Haber, Japonya’da borsa işlemlerini yürütmek için FSA’ya kayıt olmanın öneminin, büyük Binance borsasının karşılaştığı sorunlar tarafından vurgulanmasıyla ortaya çıkıyor.

Koin Bülteni’nin bu sabah bildirdiği gibi, Hong Kong tabanlı borsa finansal gözlemcilerden kayıtlanma konusundaki eksiklikleri sebebiyle uyarı aldı.

Binance’in CEO’su Zhao Changpeng, uyarı mektubunu doğruladı ve şirketin, FSA ile diyalog içerisinde olduğunu söyledi.

Ocak ayındaki 533 milyon dolarlık Coincheck hack olayından beri, FSA kayıtlı olmayan yerli kripto para borsaları ile ilgili zorunluluklar getirdi ve önlemler almaya başladı. Bu ayın başlarında FSA, ülkedeki iki borsayı bir ay süreli askıya aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment